El retorn a la televisió de l'actor Kiefer Sutherland interpretant el paper de l'agent federal Jack Bauer a la sèrie 24 es podrà veure a Espanya en obert a través dels canals de Mediaset España, segons ha anunciat aquesta setmana el grup televisiu. 24: Live another day és el títol de la nova temporada d'una de les sèries més innovadores dels últims temps, ja que les seves trames, entre l'espionatge i el terrorisme internacional, s'ajusten al temps real.

A més de Kiefer Sutherland com a protagonista, reprenen les seves tasques de productors executius Howard Gordon (Homeland) i Brian Grazer (Una mente maravillosa), el creador Robert Cochran (Nikita) i el director Jon Cassar (Els Kennedy). El retorn de 24, que es va acomiadar fa quatre anys de la petita pantalla, mantindrà la fórmula original que conforma el senyal d'identitat de tota la saga i articularà la ficció en temps real, doble pantalla per barrejar acció trepidant i línies de diàleg que s'entrecreuen, segons assenyala Mediaset en el mateix comunicat.

La ficció, que a Espanya oferirà prèviament Fox en les plataformes de pagament, es va estrenar als Estats Units el novembre de 2001, i des de llavors va obtenir 73 nominacions als premis Emmy, guardó que es va portar en la categoria dramàtica l'any 2006. Sutherland es va adjudicar l'estàtua al millor actor de drama aquest mateix any, després d'haver rebut el Globus d'Or el 2002 per aquest mateix paper.

La seva darrera emissió a la televisió nord-americana va arribar al maig de 2010 després de vuit temporades.