El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va responsabilitzar ahir del tancament del Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) l'oposició i els sindicats per no haver "col·laborat" en acceptar la reducció de plantilla proposada a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). En una entrevista al programa Hoy por Hoy de la cadena SER, Fabra va reiterar que un cop que la justícia va anul·lar l'ERO el govern valencià no podia assumir la despesa de 40 MEUR que suposava readmetre el més d'un miler de treballadors acomiadats.

"Era insostenible que RTVV tingués un cost desproporcionat a la dimensió de l'administració però ningú es va posar a col·laborar, l'oposició va dir no a l'ERO", va justificar. El cap del Consell va afegir que el govern valencià va proposar "una televisió amb menor cost i la mateixa programació i quan va sortir la sentència no vàrem poder assumir els 40 MEUR per incorporar les persones que varen sortir de l'ERO". "Si el pressupost al final l'hem de fer a martellades perquè no cap incloure tots els serveis bàsics amb els diners que estem rebent de Madrid", va dir Fabra.

Alberto Fabra va insistir sobre RTVV assenyalant "vàrem fer el que havíem de fer" i va afegir que el govern valencià volia mantenir la RTVV "però igual que hem fet amb altres sectors també havíem de reduir amb Canal 9". Preguntat sobre la gestió, Fabra va admetre que hi ha hagut errors "durant tot el procés de gestió" i que el model de televisió "podria haver estat millor" però va afegir que caldria repassar totes les televisions autonòmiques, "segurament podríem trobar situacions molt curioses". El president conservador va remarcar de nou que amb "la necessitat de treure endavant un pressupost on tenim l'obligació d'atendre les persones no cabia destinar a RTVV 40 MEUR més".