Intereconomía TV ha decidit suspendre les emissions en obert i a partir d'ara només es veurà a través de les plataformes de pagament, excepte a Madrid i la Comunitat Valenciana, on podrà seguir-se en obert a través de la TDT, segons va informar ahir en un comunicat la cadena de televisió. La televisió ultraconservadora que dirigeix Julio Ariza ha decidit suspendre les emissions en obert "dins del marc de negociació amb el grup Vocento" i ho ha fet, explica la nota, per tornar als seus "orígens" -el juny de 2005 va començar amb emissió de pagament-, amb una estratègia que suposarà "una nova cadena segmentada, potent i essencialment dirigida a un perfil qualitatiu".

El cert és que la situació econòmica del grup Intereconomía fa temps que era del tot insostenible. La seva línia editorial, molt propera a sectors d'extrema dreta, va fer que pocs anunciants apostessin per emetre-hi la seva publicitat, per tal de no perjudicar la seva imatge, i aquest factor, entre molts altres, no ha ajudat a consolidar el seu model de negoci. Tant és així que fa unes setmanes es va veure obligat a tancar La Gaseta, el diari del grup Intereconomía. Després de diversos ERO, acomiadaments i diferents mesures, entre les quals es va trobar la sortida del seu presentador estrella, Josep Pedrerol, qui presentava Punto Pelota, un dels pocs espais amb uns índex d'audiència notables, la cadena es troba avui en una cruïlla de la qual no queda clar com en sortirà. Els treballadors porten mesos denunciant l'impagament de nòmines.

La cadena va cessar la nit d'aquest dimecres les seves emissions i, en el seu lloc, està emetent una carta d'ajust que assegura que pròximament hi haurà nova programació. L'últim programa que es va poder veure va ser El gato al agua, i ni tan sols hi va haver temps per emetre un darrer lliurament de Punto Pelota. Es desconeix si hi haurà nous acomiadaments.