La minisèrie televisiva A prop, més que mai donarà a conèixer, a partir de la tardor, els efectes de la crisi econòmica sobre la societat catalana, gràcies a un acord entre la Creu Roja de Catalunya i la Xarxa de Comunicació Local. Aquest nou format, que consta de 13 capítols de 10 minuts, recull les històries dels usuaris de l'entitat, especialment la dels coneguts com a "nous pobres", segons va informar ahir la Creu Roja.

Cadascun dels capítols reflecteix un àmbit d'actuació de les assemblees territorials de l'entitat, com l'atenció a les persones sense llar, la distribució d'aliments, el reforç escolar, el suport a immigrants o a les persones que no tenen feina i són més grans de 45 anys. L'objectiu és donar visibilitat a les tasques de voluntariat de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, així com les situacions d'exclusió i de pobresa que afecten a la població per a conscienciar així a la ciutadania.

La sèrie ha estat realitzada per Lleida TV, Canal Terrassa, TV Girona, Canal Reus TV, m1tv, teleb, El 9 TV, Canal Blau, Penedès TV, TAC 12, Canal Terres de l'Ebre i VOTV. També hi han participat voluntaris de l'entitat, buscant testimonis i il·lustrant els projectes en els quals participen.