Aquesta passada matinada van deixar d'existir 9 dels 24 canals de TDT, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem, que va anul·lar les concessions, per haver-se realitzat concurs públic. Amb l'apagada d'aquests canals es materialitza l'anul·lació de l'acord de Consell de Ministres de 16 de juliol de 2010, pel qual s'assignava, directament sense concurs, un múltiple digital de cobertura estatal a cadascuna de les societats del servei de televisió digital terrestre d'àmbit estatal.

L'empresa Infraestructuras y Gestión 2002 S.L., que va recórrer davant el Tribunal Suprem l'assignació d'un múltiple digital a cadascuna de les concessionàries del TDT nacional i ha comportat el tancament de 9 canals, creu que el "compliment efectiu" es produirà quan es treguin a concurs aquestes llicències. I concursos, subratlla l'empresa en un comunicat difós ahir, "resolts mitjançant procediments objectius, transparents i no discriminatoris, tal com exigeix la legislació vigent".

Així mateix, l'empresa reclama a la Unión de Televisiones Comerciales en Abierto (Uteca) el "cessament en les negociacions amb el Ministeri d'Indústria" sobre el contenciós que estudia el Tribunal Suprem en relació a la "legitimació" d'altres 8 canals de TDT, ja que entén que la cerca d'un "acord contrari a la legislació nacional i europea" suposa una "ingerència en la independència del Poder Judicial".

El grup afirma que el seu objectiu sempre ha estat el d'assegurar la pluralitat, la lliure competència i el dret de tots els operadors a participar "en un concurs públic en igualtat de condicions". No obstant això, Indústria no té previst, per ara, convocar un nou concurs públic per a llicències de TDT.