La cadena pública britànica BBC va anunciar ahir al seu personal que estan preparant centenars d'acomiadaments principalment en el departament d'informatius per assolir un estalvi anual de 800 milions de lliures (uns mil milions d'euros) en un periode de dos anys. Tot i que el director de notícies i actualitat, James Harding, no va precisar la xifra de baixes previstes en el seu comunicat a la plantilla, el Sindicat Nacional de Periodistes (NUJ) va assenyalar que podien ser al voltant de 500.

Harding, que es va incorporar a la BBC l'agost passat procedent del diari The Times, va dir per correu electrònic als seus empleats que afronten "significatius" acomiadaments i que detallarà la seva proposta al juliol. "Sento dir que no hi ha escapatòria al fet que probablement hi haurà un nombre significatiu d'acomiadaments, la major part dels nostres costos estan associats al personal, motiu pel qual hi ha poc marge per fer grans estalvis en altres àrees", va manifestar. Un portaveu de la cadena de televisió pública va explicar que els acomiadaments són necessaris per aconseguir "un estalvi anual de 800 milions de lliures per al 2016-17".

La plantilla amenaça amb una vaga

La secretària general del NUJ, Michelle Stanistreet, va criticar la mesura i va avançar que se celebrarà una votació per decidir si es fa una vaga. "Retallar 500 llocs de treball en àrees que ja estan molt ajustades, on el personal pateix nivells inacceptables d'estrès i pressió i on hi ha un ambient laboral d'assetjament rampant és totalment inacceptable i perjudicarà inevitablement la qualitat del periodisme i de la programació", va dir. Stanistreet va subratllar també que les retallades s'haurien de fer en la paga dels ?executius del consell, els quals segueixen cobrant uns sous astronòmics i no s'han vist perjudicats per les retallades que s'han dut a terme.