Ràdio Barcelona, l'emissora degana de la radiodifusió espanyola, celebra aquesta tardor el seu 90 aniversari amb exposicions i noves propostes i 11 hores de programació en català, una més que en la temporada anterior. El director de SER Catalunya, Josep Maria Girona, va explicar ahir en la presentació de la programació que entre els actes commemoratius destaquen una exposició o un microespai en què 90 professionals que han passat en algun moment per Ràdio Barcelona explicaran què significa la ràdio. Així mateix, Iñaki Gabilondo dirigirà l'especial 90 anys amb tu, que es gravarà al Palau de la Música el 27 d'octubre, en el qual el veterà periodista compartirà amb l'audiència el paper de l'emissora des del seu naixement. La cadena convocarà també el concurs "Idea ràdio" entre les facultats de comunicació catalanes.

D'altra banda, el director de continguts de Ràdio Barcelona, Jaume Serra, va subratllar que, coincidint amb aquest 90 aniversari, "SER Catalunya amplia el seu temps en més de 14 hores diàries produïdes des de Barcelona i d'elles 11 en català, una més que fins ara, amb la qual cosa ens adaptem al mercat radiofònic català, en què hi ha més competència que en cap altre lloc". Aquesta nova etapa s'acompanya amb un canvi del so identificatiu de l'emissora, els indicatius i l'eslògan ("Aquí comença tot"), així com una renovació dels equips "amb perfils més joves".

Una de les novetats de la temporada és l'ampliació d'horari d'El Balcó, ara conduït per Carla Turró, qui va assenyalar que aquesta decisió es justifica per "explicar el que passa a Catalunya, sobretot en un moment de transcendència històrica però també d'incerteses, que serà interessant en l'àmbit polític". Entre els espais que desapareixen figura l'històric Especialistes Secundaris, que havia superat la dècada d'emissions d'humor, un gènere ara substituït per Espècies protegides, dirigit per Òscar Moré.