La mítica sèrie de la dècada dels noranta Twin Peaks tornarà el 2016 amb nou capítols nous al canal Showtime, segons va informar ahir l'edició digital de la revista Variety. Els creadors de la cèlebre ficció, David Lynch i Mark Frost, estan treballant en els nous guions i s'espera que Lynch dirigeixi els nou episodis. La sèrie original va estar formada per dues temporades que es van emetre entre 1990 i 1991.

Lynch i Frost van deixar pistes sobre aquesta decisió divendres passat quan van escriure el mateix missatge en els seus perfils de Twitter: "Estimats amics de Twitter: aquest xiclet que us agrada es posarà de moda #damngoodcoffee". Es tracta d'una frase que enuncia un dels personatges en la primera temporada, mentre que l'etiqueta usada correspon a una altra frase comunament utilitzada pel protagonista, l'agent Cooper, interpretat per Kyle MacLachlan.

La cadena Showtime, sense pronunciar-s'hi, va confirmar el projecte amb un petit vídeo en què s'anunciava aquesta continuació amb l'aparició de Sheryl Lee, que encarnava Laura Palmer, i dos simples rètols: "25 anys després" i "2016". Segons Variety, els nous episodis es desenvoluparan en el present i tindran relació amb esdeveniments que van tenir lloc en la segona temporada. Lynch apostarà per reflectir el pas del temps en els protagonistes, en lloc de començar de zero amb nous actors.

La sèrie de culte encara no ha confirmat els noms del repartiment, però s'espera el retorn de Kyle MacLachlan en el paper de l'agent de l'FBI que aconsegueix resoldre el misteri de l'assassinat de Laura Palmer. El format original, que explicava un dia en cada episodi, es mantindrà en aquesta nova etapa de la sèrie que, a més de la seva història central, també mostrava la vida rural dels Estats Units. Una preqüela d'aquesta història, Twin Peaks: Fire Walk with Me, es va estrenar com a llargmetratge el 1992.