Les sèries El barco i Los misterios de Laura segueixen fent història per a la ficció espanyola a la televisió dels Estats Units, després que la primera hagi tancat un acord per a un capítol pilot i la segona prolongui la seva primera temporada fins a 22 lliuraments.

Els prestigiosos estudis Warner Bros han tancat un acord amb la Network CW, pertanyent al consorci de canals de CBS, per a l'enregistrament d'un pilot de la sèrie El barco, que portarà per títol The Magellan, ha informat el grup Atresmedia, propietari dels drets d'aquesta sèrie. Aquesta ficció, creada i produïda a Espanya per Globomedia per a Antena 3, comença així el seu desembarcament als Estats Units, després d'haver estat adaptada a Rússia i venuda en més de 50 països.

Jennifer Johnson, productora executiva i guionista de sèries com LostThe Following, ha començat a escriure el guió del pilot, en el qual serà el productor executiu Daniel Écija, creador de la sèrie i director general de Globomedia. La productora espanyola s'ha associat de nou en aquest projecte amb Ombra Films, companyia de Jaume Collet Serra i Joan Solà, que compartiran producció executiva amb Laura Fernández Espeso (Globomedia). La venda dels drets d'El Barco s'emmarca dins d'una estratègia global de producció als Estats Units, apunta Globomedia, que recentment també va anunciar a adaptació de la històrica Los Serrano per a aquest mercat.

Per la seva banda, The Mysteries of Laura s'ha convertit en l'èxit més rotund de la ficció espanyola. Les bones dades d'audiència a NBC han portat la cadena a anunciar que gravarà una temporada completa de l'adaptació de Los Misterios de Laura, emesa originalment per Televisió Espanyola, i que constarà de 22 episodis.