Un visionari, un tècnic i una noia prodigi intentaran revolucionar la indústria informàtica dels anys 80 del segle XX a Halt and Catch Fire, una sèrie dramàtica que busseja en "el naixement del món en què ara vivim", segons explica el seu protagonista, l'actor Scoot McNairy. La ficció s'estrena avui al canal AMC, recentment arribat a Espanya i que es pot veure a través de les principals plataformes de pagament.

"No conec cap persona o cap lloc que no depengui avui en dia d'un ordinador. Estem envoltats per ells. Vivim amb ells. Halt and Catch Fire ofereix una mirada interna al naixement del món en el que ara vivim", assenyala en una entrevista amb Efe McNairy, conegut per treballs en el cinema com Argo i 12 anys d'esclavitud.

El "dream team" tecnològic

McNairy, que al costat de Lee Pace (Lincoln) i Mackenzie Davis (Smashed) conforma el "dream team" tecnològic de la sèrie, interpreta Gordon, un brillant enginyer "frustrat" per trobar-se treballant en un lloc molt per sota de seves possibilitats en el departament de vendes de Cardiff Electric, una petita empresa de la indústria informàtica que busca competir amb IBM.

"Gordon ha renunciat als seus somnis, s'ha vist arrossegat per una vida mundana a la qual s'ha adaptat amb resignació", apunta McNairy, a qui li va cridar l'atenció que el seu personatge "mai hagués tingut una oportunitat". El primer episodi de la temporada, que consta de deu lliuraments, està dirigit pel cineasta argentí Juan José Campanella, qui també signa dos episodis addicionals.

Segons l'actor, la sèrie no es va crear amb l'objectiu de reconstruir la història de cap empresa d'informàtica en concret, tot i que admet que hi ha similituds entre Cardiff Electric i Compaq, empresa que va crear el primer ordinador personal no fabricat per IBM.

La lluita d'una petita empresa per fer-se un lloc en un sector en expansió, però dominat per una multinacional, marca les trames d'aquesta primera entrega de la ficció. Els productors executius de Halt and Catch Fire, Mark Johnson i Melissa Berstein (Breaking Bad), van anunciar recentment als Estats Units que la sèrie comptarà amb una segona temporada.