Se sent un tiroteig i els tres porquets surten corrent deixant rere seu alguna víctima i despertant un llop que fins llavors portava vida de xai; una història "punyent" i "inquietant" amb la qual arrenca avui la sèrie Cuéntame un cuento. L'actor Víctor Clavijo interpreta el llop en aquesta posada al dia del clàssic Els tres porquets, les primeres versions escrites del qual daten del segle XVIII i que ara pren aires de thriller amb un repartiment que completen Arturo Valls, Antonio Gil i Iñaki Font.

A aquest seguiran Blancanieves, Caperucita Roja, Hansel y Gretel i La bella y la bestia, interpretats per diferents actors, però amb el denominador comú de formar "una sèrie realista, basada en contes que, adaptats a la realitat, es converteixen en quelcom inquietant i fosc", ha assenyalat Clavijo.

Ell s'ha ficat a la pell del llop partint del personatge d'un arquitecte de vida tranquil·la amb la seva dona, "un xai al qual les circumstàncies el porten a voler convertir-se en un llop per venjar-se, encara que hagi de traspassar certes línies i no sap si estarà preparat per a això". L'actor està d'acord que el públic pot identificar-se amb "el dolor i la ràbia continguda" en què se submergeix el llop del seu conte, encara que per motius diferents als del seu personatge.

Adaptar els contes clàssics a la realitat contemporània, i per un públic adult, és "el punt fort" d'una sèrie que no té "res a veure" amb altres que han tractat el gènere, com la nord-americana Érase una vez. De fet, Cuéntame un ?cuento, i el capítol dels porquets, va ser guardonada amb el premi a la Millor Ficció Espanyola al Festival de Luchon celebrat el febrer passat en aquesta ciutat francesa.