Canal + 1 estrena demà dimecres, a partir de les 21.30h, una nova entrega de Reportajes C+ con Jon Sistiaga. El periodista s'endinsa en aquesta ocasió en la violència quotidiana d'Hondures, un país on 19 persones són assassinades cada dia i declarada una de les nacions més violentes del món. L'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte li adjudica una taxa de 80 homicidis per cada 100.000 habitants. Mèxic, el suposat paradigma de la violència criminal, té una taxa de 21, tres vegades menys.

En el documental Honduras: la mara vida, Sistiaga retrata l'horror quotidià que es viu als carrers de les principals ciutats hondurenyes. Joves bandes armades s'enfronten entre si per un tros de carrer on vendre la seva droga. Les maras controlen barris sencers. Els narcos imposen el seu ordre. L'Estat es veu desbordat. La policia està infiltrada i corrompuda. La impunitat reina. Hondures és ara mateix el destí més atractiu per a desenes d'empreses de seguretat privada. Un territori descontrolat, amb gairebé 7.000 morts a l'any.

Els experts de l'ONU defineixen l'homicidi com l'acte d'assassinar algú de manera intencionada. En aquesta concepció no s'inclouen, per tant, ni suïcidis ni morts en ?guerra. Hondures està al capdavant d'aquesta classificació des de fa anys, i San Pedro Sula, la segona ciutat del país, el seu cor industrial, és des del 2011 la ciutat més mortífera del món.

Una forta desigualtat i un desastrós repartiment de la riquesa, la corrupció instal·lada en tots els estrats socials, el nepotisme de les classes dirigents, la impunitat provocada per una policia corrompuda i una judicatura sense mitjans són alguns dels factors que expliquen allò injustificable. Sistiaga presenta en aquest treball una realitat mitjançant testimonis de víctimes, criminals i polítics.