L'arribada d'onze nous professionals a la redacció d'informatius de Televisió Espanyola, oficialment per "reforçar la plantilla davant les cinc cites electorals previstes per aquest any", no ha estat ben rebuda per la major part de la plantilla. Segons informava ahir PrNoticias, la televisió pública ha incorporat 11 professionals, dels quals com a mínim 4 han passat per mitjans d'ideologia afí a l'actual direcció com Intereconomía. La plantilla acusa José Antonio Álvarez Gundín, director dels Serveis Informatius de RTVE, de reforçar el seu poder amb aquestes contractacions.

Les reaccions en contra de la nova mesura no es van fer esperar. Les incorporacions han indignat molts usuaris de les xarxes socials a causa de la relació d'aquests professionals amb Intereconomía. Un altre detall que no ha agradat, segons apuntava el portal Formula TV citant fonts d'UGT, és que les seves incorporacions s'hagin produït sense passar pel Comitè d'Empresa.

Ahir a la tarda alguns periodistes de l'ens públic es van manifestar en contra del que passava amb el hashtag "#NoalaRedaccionParalela". Una d'elles va ser Anna Bosch, que ha estat corresponsal a Moscou, Washington i Londres per a la cadena pública, qui es preguntava per què desmantellen una redacció que tres anys abans havia estat líder d'audiència i de prestigi. Els treballadors d'informatius van realitzar ahir un simbòlic minut de silenci en protesta per aquest moviment de la direcció.

Els sindicats van acusar l'ens públic d'intentar crear una redacció paral·lela. UGT va explicar en un comunicat que Gundín "vol ?substituir la veu dels professionals per portaveus del Govern d'una manera salvatge davant les males dades que llancen les enquestes per al Govern en totes les eleccions que s'han de celebrar aquest any".