El portaveu d'ERC a la comissió d'investigació del cas Pujol, Oriol Amorós, ha demanat avui "fer neteja" en els casos de corrupció que involucren CiU, acabar amb els personalismes que dominaven "la vella política" de l'època de l'expresident Jordi Pujol i que s'admetin els errors.

Amorós ha apuntat que la compareixença de Mas davant la comissió d'investigació "contrasta amb la que no fa el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, pel que aprenguin a comparèixer senyors del PP ja que estan acusats de casos molt greus i no compareixen", ha assenyalat mirant cap a la bancada dels populars.

"Cal fer neteja, i deixar de patrimonialitzar les institucions, i acabar amb els silencis polítics a canvi de determinats favors", ha reivindicat abans de discrepar amb Mas en què el cas Pujol "no és un assumpte estrictament privat", ja que hi ha fins a "sis causes obertes en el seu entorn, i vostès tenen l'oportunitat de fer les coses millor".

Amorós ha reconegut que "una comissió d'investigació no és un judici", però ha recalcat que "pot servir per aclarir dubtes, i per trencar amb la vella política que feia confondre el personalisme amb l'acció de govern".

Ha preguntat a Mas si "el fet que sis membres de la família de l'expresident tinguessin ingressos procedents de contractació pública no li sembla com a mínim lleig?".

També li ha preguntat, després de recordar que hi ha casos tancats i amb sentències fermes com el cas Treball, "si caldrà esperar a conèixer la sentència del Cas Palau perquè (CDC) faci un 'mea culpa'".

També i sobre l'assumpte de les deslocalitzacions industrials, Amorós s'ha preguntat si "no li feia sospitar que les gestions les portés a terme el president del grup de CiU en lloc de fer-les el departament d'Indústria o d'Empresa i Ocupació" en el cas de deslocalitzacions d'empreses com Sony o Yamaha.