L'actriu Àngels Poch va morir ahir a la matinada als 66 anys víctima d'un càncer contra el qual feia temps que lluitava. Tot i tenir una llarga trajectòria en el món del teatre, Poch va aconseguir la popularitat gràcies a la seva participació en sèries de Televisió de Catalunya com Estació d'enllaç, Temps de silenci, La memòria dels Cargols, Porca misèriaGran Nord, entre d'altres. Nascuda a Terrassa (Vallès Occidental) el 1948, va estudiar art dramàtic i interpretació a l'Institut del Teatre del Vallès, va formar part de la companyia Projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya i durant la seva carrera va interpretar papers tant d'obres clàssiques com dels nous dramaturgs catalans.

Va treballar en prop de 50 obres amb alguns dels directors teatrals més destacats de Catalunya, que la consideraven una gran actriu de repartiment. Entre les obres en les quals va participar hi ha Dissabte, Diumenge i Dilluns i Primera plana, dirigida per Sergi Belbel; L'àngel exterminador, Oncle Vània i Fedra, dirigides per Joan Ollé; Lleons, de Pau Miró; Primera història d'Esther, dirigida per Oriol Broggi i Voyager, amb Marc Angelet. El seu darrer treball va ser No parlis amb estranys, dirigida per Helena Tornero, que es va estrenar l'abril de 2013.

La Teresa d'"Estació d'enllaç"

Àngels Poch es va donar a conèixer al gran públic gràcies al seu paper de Teresa Solsona d'Estació d'enllaç. Entre 1994 i 1999, l'actriu va donar vida a la dona d'en Manel Garcia (Josep Maria Pou), en aquesta ficció de Tv3. En cinema, Poch va intervenir en pel·lícules com Platillos volantes (2003). Poch va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona (1994/95), el Butaca 1995 i el Memorial Margarida Xirgu (1997/98).

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va lamentar la mort de l'actriu, de qui va destacar "la seva gran capacitat interpretativa" i "la calidesa i proximitat" que desprenia sobre l'escenari i darrere de la pantalla. En un comunicat, el conseller català va subratllar el talent mostrat per Poch, "que li va permetre treballar amb textos clàssics i contemporanis i tenir el reconeixement i l'estima del públic".