Águila Roja té ja les seves hores comptades. Després de nou temporades en emissió com un dels productes estrella de la televisió pública espanyola, la història d'aquest justicier i la seva doble vida dirà adéu als espectadors amb la seva propera tanda de capítols, tal com recull la revista Pronto en una entrevista a l'actor Javier Gutiérrez.

«Aquesta és l'última temporada. Es tancaran totes les trames. Serà un bon final», aíxi ho afirmava l'actor que interpreta a la sèrie el personatge de Sátur, el fidel company de Gonzalo. La notícia no agafa els telespectadors per sorpresa, ja que l'audiència de les últimes temporades de la ficció ha anat caient.

La ficció de Globomedia va acomiadar la seva anterior temporada, la vuitena, amb unes dades molt baixes en relació amb dades anteriors. La vuitena tanda de capítols, amb 2.320.000 espectadors, es col·locava com la menys seguida de la seva història. Gonzalo i Sátur van tenir la seva màxima esplendor amb la tercera i quarta temporada, quan van tenir un gran acolliment entre el públic de TVE i la crítica. Però, amb l'emissió de la seva cinquena i a partir de la sisena, la ficció no va poder frenar la seva baixada.