Aquesta nit, a les 22.40 hores, TV3 estrena Nit i dia, un thriller realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat. La nova aposta de ficció de la televisió pública catalana ha estat creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i escrita amb la col·laboració d'Oriol Paulo i Jordi Casanovas. Amb direcció de Manuel Huerga i Oriol Paulo, compta amb un repartiment on hi ha Clara Segura, Pablo Derqui, Marc Martínez, Miquel Fernández, Mario Gas, Vicky Peña, Rosa Gámiz, Carme Sansa, David Verdaguer i Mireia Vilapuig, entre d'altres.

Ambientada en una Barcelona sacsejada pels crims d'un assassí en sèrie, Nit i dia arrenca quan Sara Grau (Clara Segura), una patòloga forense feliçment casada amb un alt executiu d'una multinacional, creu reconèixer en un cadàver no identificat, a qui fa l'autòpsia, l'home amb qui va mantenir una esporàdica relació extramatrimonial. Un descobriment que capgirarà la seva vida i posarà al descobert que sota una capa d'aparent estabilitat s'amaga una veritat oculta. I és que conforme avança la trama, els espectadors descobriran les dues cares de la protagonista.

També la resta de personatges d'aquesta història tenen una doble vida que amaguen: un jutge atrapat entre un matrimoni gastat i l'ambició professional, un psiquiatre traumatitzat per un fet del passat, executius sense escrúpols o delinqüents que no poden deixar de ser-ho. I, naturalment, un psicòpata implacable que de dia pot ser un àngel i de nit un dimoni. Personatges tots ells que tenen el seu dia i la seva nit. Perquè aquest és el tema central d'aquesta sèrie: la tensió entre el que som i el que mostrem.

Rodada en escenaris reals, i en especial a la Ciutat de la Justícia, Nit i dia és també un retrat de la ciutat de Barcelona, des de totes les perspectives possibles. Amb les seves llums i les seves ombres. Altres escenaris són l'Institut de Medicina Legal de Catalunya i diverses localitzacions de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La sèrie consta inicialment de 13 capítols de 50 minuts.