El programa de Tv3 Sense ficció estrena aquest nit Feliç mil aniversari!, documental sobre la història de la vida monàstica al monestir de Sant Daniel de Girona, en motiu de la commemoració del seu mil·lenari. Prèviament, a les 21.55 hores, l'espai estrenarà també Suñol, un crit valent, un retrat precís i vibrant de la figura i l'obra d'un personatge excepcional: Josep Suñol i Garriga, empresari, polític, periodista i president del Futbol Club Barcelona.

El 15 de juny del 2013 es van iniciar els actes de celebració del primer mil·lenni del monestir de Sant Daniel; uns actes que duraran fins al 2018, quan es commemoraran els mil anys de l'acta de dotació del monestir. Mil anys de presència continuada de la comunitat de monges benedictines a la vall.

Dirigit per Pere Solés Bahí i David Gimbernat, el documental Feliç mil aniversari!, rodat íntegrament al monestir, s'endinsa en el més profund de les motivacions i la vida íntima de les monges d'un convent en ple segle XXI, alhora que explica la història mil·lenària d'un monestir que, tot i haver obert les portes a la revolució informàtica, ha conservat les essències primordials.

Suñol, la memòria recuperada

Dirigit per Francesc Escribano, Suñol, un crit valent és el retrat d'una vida excepcional i és també el relat d'una mort terriblement injusta. Josep Suñol, com a diputat a les Corts Espanyoles i com a president del Barça, en una visita que va fer a les tropes republicanes que estaven defensant Madrid va ser detingut i afusellat. La força de la seva vida i la tragèdia de la seva mort haurien d'haver justificat que formés part de l'imaginari català i barcelonista. No obstant això, la seva figura va ser pràcticament esborrada per la dictadura i no ha estat fins fa poc que, gràcies a la iniciativa del Barça, se n'ha començat a recuperar la memòria.