El Consell d'Administració de RTVE ha nomenat director de Televisió?Espanyola Eladio Jareño, actual responsable de la corporació a Catalunya, que substitueix José Ramón Díez, segons va informar ahir en un comunicat la cadena pública. La proposta del president de RTVE, José Antonio Sánchez, va comptar amb el suport de sis dels nou membres del Consell d'Administració. Jareño (Barcelona 1958) exercia des de 2014 com a director de RTVE Catalunya, on ja havia estat director de TVE i delegat territorial del grup RTVE entre 2003 i 2004. També havia treballat com a cap de Comunicació de la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho.

Jareño es va mostrar ahir «molt partidari» de la producció pròpia de la cadena pública i de la «sinergia» entre els seus canals. En declaracions a Efe després de conèixer el seu nomenament, va insistir a «impulsar el talent» que hi ha a la «casa» per «fer tot el que es pugui». Va parlar també d'una «evolució lògica» per intentar millorar les parts més fluixes de les graelles de la programació.

Una persona de «perfil partidista»

El Consell d'Informatius de Televisió?Espanyola va rebutjar el nomenament d'Eladio?Jareño com a nou director de la cadena pública a l'entendre que és «una persona amb un acreditat perfil partidista, censor i manipulador». En un comunicat, el Consell va afirmar que aquest no és més que «un altre pas enrere que impedeix la reclamada independència i pluralitat» dels mitjans públics a Espanya.

De la seva banda, el portaveu socialista a la comissió de control parlamentari de RTVE, José Miguel Camacho, va acusar ahir el PP de «culminar la colonització política dels llocs de responsabilitat de RTVE». «El PP ja ha posat la televisió pública en mode electoral», va recalcar el portaveu, que va recordar el passat de Jareño com a responsable de comunicació de Sánchez Camacho.