El canal #0 ha reptat 15 ciutadans a intentar romandre a la fuga i sense deixar rastre durant 28 dies. El premi per als guanyadors serà haver-se demostrat a ells mateixos la capacitat d'organitzar-se i aplicar els seus coneixements en situacions límit. Aquest és l'argument de La huida, docureality que el canal generalista de la plataforma de pagament estrenarà el pròxim divendres 8 d'abril. Les set parelles, més una persona que participa en solitari, hauran d'intentar escapar d'un equip de set investigadors, que es trobaran sota el comandament d'Ángel Galán.

El format es va presentar ahir al matí a Madrid, en un acte que va comptar amb les intervencions de Fernando Jerez, director de #0, i Macarena Rey, CEO de Shine Iberia. Durant la trobada amb mitjans, Jerez va explicar que «La huida va ser el primer format de prime time pel qual vam apostar. Ens va semblar indiscutible». El mateix directiu va destacar també que el format incorpora atributs com «la innovació, la novetat i la diferenciació».

Macarena Rey, per la seva banda, va definir La huida com «un format documental, amb molt d'entreteniment» que acaba sent «un autèntic thriller». Segons la directiva, des de Shine Iberia «hem fet una adaptació molt fidel a la realitat espanyola», tot produint un espai que neix com un format amb trets de thriller i en el qual els participants no aconseguiran cap altre premi que la sensació d'haver aconseguit superar el repte.

La huida arriba a Espanya després d'arrasar al Regne Unit, on Hunted va duplicar les audiències de Channel 4, havent estat el format revelació del passat Mipcom 2015. Actualment ja s'estan preparant versions del programa als Estats Units (CBS), Dinamarca, Holanda (NPO3), Rússia (TVN) i la Xina.

Produir La huida ha suposat un repte descomunal per a Movistar i Shine Iberia. En el transcurs de 28 dies, un equip de més de cent persones, van recollir els moviments dels set investigadors de la Central, a més dels quinze aspirants i vuit operatius de camp que van recórrer més de 12.500 km per gairebé 100 localitzacions d'arreu d'Espanya.