L'actor Kevin Spacey, que interpreta magistralment l'ambiciós polític Frank Underwood en la sèrie de Netflix House of Cards, va ironitzar dilluns sobre les similituds entre la seva despietada interpretació i alguns candidats a la presidència dels Estats Units. «Frank Underwood és un personatge de ficció. Alguns dels candidats presidencials als EUA també semblen ser-ho», va declarar Spacey, sense al·lusions directes, durant la presentació de les novetats de Netfllix a la Cité du Cinéma de Sant-Denis, al nord de París.

Spacey, la gran estrella amb la qual l'esmentada plataforma de visionat de contingut audiovisual en línia es va llançar el 2013 a distribuir contingut original, va traçar el paral·lelisme entre el guió de la sèrie que protagonitza i la realitat. «De vegades, quan arribo a l'hotel després de gravar, em pregunto: 'Hem anat massa lluny? Ens hem passat?' (...). Després encenc la televisió, poso les notícies i penso: 'Ens hem quedat curts'», va fer broma l'actor nascut a Nova Jersey el 1959, i guanyador de dos premis Oscar pels seus treballs a Sospitosos habituals (1995) de Bryan Singer i American?Beauty (1999), de Sam Mendes.

L'intèrpret es va referir als comentaris sobre House of Cards que rep dels seus cercles pròxims a la classe política. Alguns personatges dedicats al servei públic, tant demòcrates com republicans, critiquen que la sèrie, que mostra una ambició i falta d'escrúpols desmesurada entre l'elit política nord-americana, és massa fantasiosa, va explicar. «D'altres em diuen: 'És més realista del que la gent hauria de saber'», va ironitzar el protagonista d'una sèrie que acaba d'estrenar la seva quarta temporada i en què comparteix protagonisme amb Robin Wright.

L'actor va exercir de gran estrella convidada en un esdeveniment de Netflix, que va néixer el 1997 com un servei de lloguer de pel·lícules per correu postal i en dues dècades s'ha convertit en líder del visionat audiovisual en línia (streaming), amb més de 75 milions d'usuaris en 190 països.