La vida del narcotraficant mexicà Joaquín "El Chapo" Guzmán es convertirà en una sèrie de televisió de la cadena nord-americana History Channel anomenada #Cartel, segons ha donat a conèixer aquest canal en un comunicat. El projecte, que girarà entorn de l'ascens al poder del polèmic Guzmán, neix de la ment de Chris Brancato, un dels creadors de la sèrie Narcos, de Netflix, sobre la figura del narcotraficant colombià Pablo Escobar.

Es tractarà d'una història sobre poder, diners, sexe i el cost humà de la guerra contra el narcotràfic, tot això narrat des de dins dels càrtels de la droga, que empren les xarxes socials per mantenir la seva imatge, reclutar nous membres i amenaçar els seus rivals. "La sèrie serà una metàfora sobre les vides que pretenem donar a conèixer a través d'Internet, la personalitat secreta que suposadament revelem en comunicacions privades i els riscos de no ser massa humils a les xarxes socials", va apuntar Brancato.

Per la seva banda, Jana Bennett, presidenta de History Channel, promet explicar "la veritable història d'El Chapo, plena d'assassinats, drogues, corrupció i celebritats". "La seva vida ha estat i continua sent una de les més inquietants i fascinants de l'última dècada, i Chris és la persona perfecta per portar aquesta porció d'història moderna a la pantalla", ha indicat.

El passat mes de gener, la revista nord-americana Rolling Stone va difondre una entrevista que va fer l'actor Sean Penn a "El Chapo" Guzmán quan el capo estava encara en recerca i captura. L'actor i el narcotraficant van tenir una trobada personal a l'octubre de 2015, en una zona selvàtica de Mèxic, en una reunió en què va estar també present l'actriu mexicana Kate del Castillo, amant del narcotraficant.