La delegació del Govern espanyol a Madrid ha multat amb 601 euros la periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer en aplicació de la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a llei mordassa. La periodista, especialitzada en informació judicial, ha estat acusada de "desobediència a agents de l'autoritat" quan cobria el cas Pujol a l'Audiència Nacional el passat 20 de febrer. Alcocer intentava aconseguir un tall de veu de l'advocat de l'expresident català en una zona no autoritzada quan va ser interceptada per un policia que li va requerir la documentació. El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio -amb el suport dels seus homònims de TVC- ja han mostrat el seu "rebuig frontal" a la sanció imposada i han demanat a la CCMA que la recorri.

"En una nova mostra de l'absurditat de Llei Orgànica 4/2015 s'ha sancionat una professional que es limitava a fer la seva feina. És a dir, intentar acostar el micròfon de Catalunya Ràdio al protagonista d'una notícia per obtenir el màxim d'informació possible i oferir-la als oients del mitjà", han denunciat en un comunicat el Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio, que ho considera "un atac directe al dret a la informació". "Els professionals de la informació comptem amb mesures d'autoregulació, a través de normes i codis deontològics, i coaccionar-nos i tractar-nos com a delinqüents ens deixa en un estat d'indefensió preocupant i no és precisament la millor solució perquè fem bé la nostra feina", van assenyalar ahir des del comitè d'empresa de l'emissora, reiterant el seu suport a Mercè Alcocer.

La delegació del Govern espanyol atribueix a la periodista una "infracció greu de desobediència a l'autoritat" però Alcocer replica que "els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu". "Es va impedir als mitjans accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les dependències judicials", afegeix.