La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. Davant d'aquest fet, TV3 ha decidit dedicar aquesta nit al refugiats que, des de Grècia, intenten arribar a països com Alemanya o Suècia, amb l'estrena del documental My friend. El treball dirigit per Paulí Subirà i Carles Prats, que s'emetrà simultàniament per TV3 i el 3/24, posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los.

Prats, excorresponsal i actual conductor del TN Migdia, ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees. La policia i l'exèrcit han desallotjat recentment el campament d'Idomeni, però els refugiats no han desaparegut. Els han traslladat a camps oficials que, en molts casos, estan en pitjors condicions que Idomeni. Carles Prats ha estat a la frontera entre Grècia i Macedònia, i ho ha vist en primera persona. Ha acompanyat alguns dels nombrosos voluntaris catalans que s'han mobilitzat per ajudar els milers de persones que esperen començar una nova vida lluny de la guerra.

En el reportatge es pot veure quin paper juguen els voluntaris independents, les petites ONG i les grans organitzacions com Metges Sense Fronteres, l'ACNUR o la Unió Europea. My friend també fa autocrítica i recull les queixes dels refugiats que denuncien que la premsa mostra només la part més negativa i que fa temps que s'ha oblidat d'ells.

El títol del reportatge es refereix a la forma amb la qual molts dels refugiats s'adrecen constantment als europeus: "my friend" (amic meu). Malgrat que fa tres mesos que viuen en condicions infrahumanes, no perden la dignitat. Conviden al te els voluntaris i comparteixen el pa pel qual han hagut de fer hores de cua. Però, des d'Europa, es correspon el seu "my friend"? El treball busca respostes.