Fins on s'està disposat a arribar una persona per poder parlar anglès perfectament? Fins on pot arribar la passió per la llengua de Shakespeare? A què s'arribaria a renunciar per poder dominar els famosos phrasal verbs amb destresa? Sense ficció s'endinsa aquesta nit (21.55 h, TV3) acompanyant un grup de joves durant l'aventura d'aprendre anglès, amb l'estrena del reportatge English academy.

La classe d'en Chris, un veterà professor d'anglès amb un gran sentit de l'humor "british", sap bé el compromís que comporta aprendre l'idioma. Aquest grup de joves s'enfrontarà en unes setmanes al temut examen de l'Advanced, requisit sine qua non per aconseguir feina (o preservar-la) en un context de crisi econòmica estructural com la que travessa el país. Per a la Mariona, la Marta, l'Eloi, la Maria i en Pablo, el títol de Cambridge és, a més, una oportunitat única que els permetrà accedir als seus somnis.

A English academy, una producció de TV3 amb la col·laboració de JWP dirigida per Kristina Rodemann, s'acompanyarà aquests joves durant l'aventura d'aprendre anglès, guiats pel simpàtic i irònic Chris, que s'encarrega de punxar, encoratjar i fer broma per descarregar tensions. Es presenciarà la química especial que es forja entre persones diferents que persegueixen un objectiu comú, celebrant els seus èxits, simpatitzant amb els seus fracassos i rient.

Els seus companys de viatge, a través de l'arxiu històric, són famosos que han hagut d'enfrontar-se al mateix repte, com els polítics José María Aznar o Pablo Iglesias, l'actriu Penélope Cruz i el futbolista Gerard Piqué. Teixint escenes observacionals íntimes amb un divertidíssim arxiu històric, el reportatge és un retrat, en clau de comèdia romàntica, de la nostra relació amb l'anglès.