Un total de 43 països, inclòs Portugal, concursaran a Eurovisió 2017 igualant el màxim registre històric de participants del festival assolit el 2008 i el 2011, segons van anunciar ahir els seus responsables en una nota de premsa.

A més dels lusitans, que no van competir per motius pressupostaris en l'edició d'enguany, celebrada a Estocolm, la llista d'aspirants a la victòria inclourà també Romania, expulsada del festival el 2016 per l'elevat deute de la seva televisió pública. A més, Austràlia ha obtingut permís de les autoritats de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), organitzadora del festival, per participar per tercer any consecutiu en el mateix, després del magnífic segon lloc obtingut en la seva última participació.

Com vigent campiona, després de la victòria de Jamala amb el tema 1944, Ucraïna exercirà per segona vegada com a amfitriona del concurs.

Així, la 62a edició del Festival d'Eurovisió es desenvoluparà a l'International Exhibition Centre de Kíev. Els dies 9 i 11 de maig se celebraran les semifinals i la gran final tindrà lloc el dissabte 13 de maig.