El concurs que presenta Jordi Hurtado a La 2 de TVE, Saber y ganar, ha hagut de «readmetre» un concursant per primera vegada en els seus gairebé 20 anys d'història perquè va ser eliminat per error, en formular erròniament l'enunciat d'una pregunta, segons va informar ahir la cadena pública. El 29 de novembre de l'any passat, José Pinto, ramader del poble de Casillas de Flores (Salamanca), que portava 91 programes concursant, va acabar la seva intervenció en el programa en respondre incorrectament a la prova del «repte».

Segons explica TVE, després de rebre «diverses comunicacions escrites, telefòniques i per correu electrònic», van comprovar que Pinto s'havia hagut de sotmetre al «repte» per error. «Una pregunta anterior dedicada al vaixell de guerra Missouri podia haver induït a l'error al concursant en situar la Conferència de Postdam equivocadament al mandatari nord-americà Franklin Roosevelt, quan aquest ja havia mort mesos abans de la Conferència i havia estat substituït pel seu successor en la presidència, Harry Truman».

L'equivocació, que TVE lamenta «profundament», el va portar a la pèrdua dels 200 punts que havia apostat i que amb l'augment dels 100 punts de compensació al seu adversari va augmentar la bretxa entre ells. Això, recorden, «va situar el senyor Pinto en una posició inestable per a la seva continuïtat al programa que el va portar al repte, on va contestar malament una pregunta referida al verb «solapar».