La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat Mediaset España amb 1,09 milions d'euros i 207.302 ? en dos expedients. Així ho ha anunciat aquest dimecres, i ha concretat, a més, que es tracta d'una infracció dels articles 7.2 i 7.6 de la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA).

El motiu ha estat l'emissió de continguts audiovisuals que «poden resultar perjudicials per al desenvolupament físic, mental i moral dels menors».

Respecte al primer expedient, la CNMC ha explicat que agrupa sis sancions i es refereix a l'emissió de continguts «perjudicials per al desenvolupament físic, mental o moral dels menors d'edat», i amb una qualificació per edats inadequada en els programes Sálvame Naranja i Sálvame Limón, emesos a la cadena Telecinco, els dies 8, 9 i 10 de gener de 2018.

Pel que fa al segon, l'organisme ha informat que agrupa dues sancions més i es refereix a l'emissió de continguts inadequats al programa Sálvame Naranja, del 9 de febrer de 2018.

Un dels continguts polèmics inclou la col·laboradora Chelo García Cortés menjant-se un plàtan de manera que simulava practicar una fel·lació, i que es va emetre en horari infantil. Un altre dels moments sancionats inclou les imatges del pare d'Alonso Caparrós, Andrés, posant-se violent amb un reporter o el fet que se suggerís que el veterà periodista havia pensat a suïcidar-se.

La resposta de Mediaset

La CNMC ha manifestat que havia requerit prèviament a Mediaset que s'adeqüés l'emissió de continguts a la normativa audiovisual. Per la seva banda, i contra la resolució, Mediaset ha decidit recórrer a una sanció que el grup considera «injusta, desproporcionada i arbitrària». A més, segons un comunicat de la cadena de televisió, ha assegurat que es tracta «d'una clara actitud persecutòria contra la companyia». Mediaset España ha declarat que la CNMC viola clarament el Codi d'Autoregulació i confia que aquesta sanció es revisi en un futur pròxim.