La popular sèrie de dibuixos animats The Simpsons comptarà, per primera vegada en els seus 33 anys d'història, amb un personatge sord que necessitarà l'ús del llenguatge de signes, segons informa la cadena CNN.

Malgrat que els personatges del programa només tenen quatre dits, utilitzaran el llenguatge de signes estatunidenc en aquest innovador episodi que s'estrenarà la pròxima setmana.

"És molt difícil fer un 'primer capítol' com aquest després de 722 episodis. Però no podria estar més entusiasmat amb ell", ha dit el productor executiu Al Jean, segons la cadena nord-americana,

L'episodi es titula "The sound of Bleeding Gums" (El so de Genives Sagnants) i es centra en el personatge de Lisa Simpson, la filla mitjana de la famosa família.

Lisa descobreix que el seu model a seguir i el seu músic preferit, el traspassat saxofonista Murphy Bleeding Gums, té un fill sord que necessita un implant coclear. Lisa es deixarà endur per intentar ajudar al fill, Monk Murphy.

La trama de l'episodi està inspirat en la vida de Loni Steele Sosthan, l'escriptora principal de la sèrie.

"Loni va proposar convertir al fill de Murphy Bleeding Gums en un home que va néixer sord i mai va poder escoltar la música del seu pare" va dir Jean a la CNN.

Sosthand va explicar també a la cadena que els productors del programa van consultar a dos especialistes en llenguatge de signes per revisar les animacions i assegurar-se que, malgrat que als personatges els hi falta un dir, el significat de les paraules es transmetia correctament.

Segons Sosthand l'episodi ha estat per ella un treball fet "amb amor i molt personal". El seu germà, Eli, té problemes d'audició en una família que estima la música jazz.