Alba Torrens, amb 32 punts i 30 de valoració, va liderar ahir la selecció espanyola en la victòria contra la Xina, un triomf treballat i que no va quedar del tot clar fins a l´últim quart que pràcticament classifica l´equip de Lucas Mondelo per als quarts de final, havent-se de jugar la segona plaça del grup amb Canadà.

Seguir tenint l´opció d´evitar els Estats Units fins a una hipotètica final va ser el gran premi per a una selecció, l´espanyola, que va haver de lluitar molt per doblegar l´equip asiàtic, bastant més poderós que fa un mes i mig quan el va apallissar al preolímpic de Nantes per un claríssim 43 a 77.

No va ser fins al darrer quart quan les jugadores entrenades per Lucas Mondelo van trencar un partit que no el van veure guanyat fins a una cistella de la gironina Marta Xargay -ja recuperada dels problemes físics al peu que li van impedir jugar per precaució davant Estats Units-, a tres minuts del final (68-79).

Era el tram en què la jugadora del USK Praga es va deslligar fins a completar un parcial de 25-9 que va dilatar al final potser en excés un resultat favorable a la Xina en el primer quart (18-14), i ja remuntat per Espanya en el segon i el tercer (38 -41 i 59-64).

En el primer temps van ser Torrens i Leticia Romero, 29 punts entre totes dues al descans (17 i 12, respectivament), les que van tirar d´Espanya en un partit amb alternances en el marcador i millor defensa de la que pot semblar pels guarismes.

Va seguir aguantant la Xina en el tercer quart gràcies al suport de Shao, la seva millor anotadora, però ja en el darrer tram es va enfonsar i va baixar els braços en uns instants finals que va aprofitar Astou Ndour per completar uns brillants números en el estadística (21 punts i 23 de valoració).

Al costat d´ella i d´Alba Torrens, van destacar entre les deu jugadores utilitzades per Mondelo, si bé van ser set les que van portar el pes del joc i la majoria dels minuts en pista, Leticia Romero (16 i 20) i Laura Nicholls (7, 10 rebots i 21). Laia Palau, Anna Cruz i Marta Xargay van ser les que van completar l´èxit de l´equip espanyol. De les xineses, molt altes en general però sense cap actuació destacada, la millor va ser Shao, amb 14 punts.

Alba Torrens trenca rècords

L´aler balear Alba Torrens va aconseguir durant el partit sumar 32 punts en la victòria d´Espanya davant la Xina en la tercera jornada dels Jocs, la major anotació d´una espanyola a la cita olímpica.

Torrens, nascuda fa 26 anys a Binissalem va ser l´encarregada de liderar la segona victòria a Rio de l´equip que dirigeix des de la banqueta Lucas Mondelo, derrotat dilluns passat per Estats Units, Torrens va disputar ahir el seu partit número 131 com a internacional amb Espanya.

Els seus 32 punts suposen la major anotació d´una espanyola en Jocs Olímpics. El rècord absolut d´anotació amb la selecció el té Amaya Valdemoro, que va anotar 39 punts en un partit del Mundial de 2006, també al Brasil, en el qual Espanya va derrotar Lituània (75-55) a Sao Paulo.

Per la seva banda, la gironina Marta Xargay va tornar a jugar i va aconseguir 9 punts.