Hi ha molta expectativa per veure la nova obra de Quentin Tarantino, principalment perquè hi ha aconseguit reunir un repartiment enlluernador i se centra en un dels moments històrics més convulsos del Hollywood modern. El resultat, tan sorprenent com singular, agafarà a més d'un amb la guàrdia abaixada, ja que Tarantino justament s'alimenta aquí de la nostra gestió de les expectatives.

L'argument d'Érase una vez en... Hollywood és fàcil d'explicar, fins al punt que gairebé no deixa entreveure en què es convertirà realment la pel·lícula. En un Hollywood que està a punt d'afrontar el seu episodi més traumàtic, la mort de l'actriu Sharon Tate a mans dels seguidors de Charles Manson, un actor decaigut i el seu especialista a les escenes d'acció van amunt i avall tot buscant una oportunitat que rellanci les seves carreres. Mentre veiem aquests personatges buscant el seu destí, anem presenciant retalls de la vida de Tate i el seu marit Roman Polanski a Los Angeles, aliens a Manson i fins i tot a l'existència dels dos principals protagonistes.

El millor que es pot fer és no revelar gaires més detalls del que passa en aquesta pel·lícula, segurament una de les millors de Tarantino i tota una declaració d'amor al cinema i els seus mites. És, com d'altres títols del cineasta, una reivindicació del poder del cinema per reescriure la Història i de la seva vocació de refugi emocional davant els nostres traumes individuals i col·lectius. Érase una vez en... Hollywood té un repartiment absolutament extraordinari encapçalat per Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Margaret Qualley, Kurt Russell, Bruce Dern, Timothy Olyphant, Michael Madsen i Luke Perry, en el que haurà estat el seu darrer treball davant les càmeres.

Consulta la cartellera aquí.