Martinoy i les ajudes

«als petits pobles»

Albert Riera i Fanlo. Canet d´Adri.

Vaig llegir la notícia que el delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya es felicitava per les inversions a les nostres comarques i que això ens faria sortir de la crisi. Creu que amb les infraestructures que s´estan realitzant augmentarà la nostra qualitat de vida. Entre d´altres inversions parla de les ajudes que ha donat la Generalitat als petits pobles; a les comarques de Girona cinc, concretament, per valor de més de tres milions d´euros, però les vaig repassar i... sorpresa. Pardines, un bell poble al costat de Ripoll on té una casa el Sr. Puigcercós (aquell que anava a les manis en contra de la MAT i ara calla...). Vilajuïga, a on és alcalde i diputat provincial, una altra persona d´ERC. Verges, ídem d´ídem. Total que són d´ERC. D´on vénen els milions? D´un departament que està controlat per ERC.

Es queixaven dels governs de CiU o del PSOE, dient que ells tindrien «un altre estil de fer política». Aquí tenim una altra prova de les tantes a les quals ja ens tenen acostumats els de les «mans netes» (se´n recorden de la pujada de sou del president actual de la Diputació?). No m´estranya que molta gent diguin que ells fan el mateix... que en època franquista. O ets del partit o no reps subvencions. El trist espectacle d´aquests partits que han decebut el poble; menys la gent que està a la seva òrbita i que va fent la viu-viu, cobrant dels nostres impostos davant, això sí, de la indiferència, l´amnèsia i el passotisme de molta gent. Però a certs no ens faran combregar amb rodes de molí. Si s´aixequessin els vells republicans que varen morir per uns ideals...

Senyor Cano, no podem perdre més temps

Josep M. Barnés Barreda. platja d´Aro.

El senyor Antonio Cano ha dimitit com a regidor d´Urbanisme perquè segons va dir no se sentia a gust amb el soci a l´ombra de l´equip de govern, Sr. David Puig, d´ERC. Fins aquí ho entenc.

Al cap de poc vaig sentir-li dir que no descartava refer l´equip de govern que havia deixat si canviaven algunes coses. Però quines coses? Parla de persones o d´actituds? Tornarà a passar, com fa uns anys, que el seu suport a CiU costarà el càrrec a algun dels seus regidors electes? Cosa que el Sr. Joan Giraut va acceptar per poder seguir d´alcalde. Sincerament no crec que sigui el més ètic per cap de les dues parts.

També penso que les persones no canvien d´un dia per l´altre i que siguin com siguin s´han de respectar, però que quan una cosa es trenca la confiança no torna.

Ja sé que les sigles dels partits de vegades semblen incompatibles, però parlant la gent s´entén, i si després de dos anys no s´ha entès amb CiU i ERC, per què no ho prova amb ICV i el PSC?

Sr. Cano, és el moment de triar, si és que vol seguir en el govern, amb qui ho fa, a Castell-Platja d´Aro-s´Agaró no podem perdre més temps.

Un, dos, tres, Salgado

lluís girbau massana. girona.

La ministra d´Economia diu que no sap què farà per trobar calés! Doncs, si no sap què ha de fer, que dimiteixi i deixi de patir i fer-nos patir! I tant que sap el que farà. Ho sap quasi tothom. El que no sap és com vestir-ho.

Tots sabem que vol apujar l´IVA del 16 al 19,2%. Tots sabem que apujarà les retencions de l´IRPF. Tots sabem que li costarà molt poc d´incomplir la promesa de no apujar més els impostos de la gasolina i el tabac.

Ja ha encolomat 6.000 milions d´euros de deute a les CA i ara toca als ciutadans! Tot per salvar la banca: pobra banca...

Quina pena que em fan -els polítics- és clar! I ZP podrà dir allò d´un, dos, tres, Salgado!