Del mico a l'home?

LluÍs vilà fernández.

Tota evolució implica i compromet la mort de l'estat anterior, en qualsevol àmbit. El cuc mort per transformar-se en una crisàlide, la flor mor perquè neixi el fruit, la llavor mor per convertir-se en una planta, la llenya crema per ser foc... El cas és que Darwin va dir que venim del mico, però, com és que els micos encara existeixen? I, com és possible que ara no visqui algun home del paleolític o del neolític? Si els micos encara hi són també hi hauria d'haver neolítics i paleolítics, per exemple. No deixa de ser curiós tot plegat, sembla contradictori que uns hagin perdurat i d'altres ja siguin fòssils. No sé si el món científic se sosté per la coherència i la lògica però el sentit comú de vegades sembla superar-lo en una fracció de segon. El món científic sovint està ple de forats negres, s'inventa teories que moltes vegades no són demostrables o són opinions subjectives d'algun guru científic amb el suport d'algun poder fàctic. Què va ser primer, el mico o l'home?

Oferta d'informes

Joan Enric carreras mercader. palamós.

Davant la crisis actual m'ofereixo a ajuntaments, partits polítics, diputacions, etc. etc. etc. per redactar informes i estudis de mercat, d'opinió, d'intenció de vot, de si els nens coneixen un polític, etc. (el tema es el de menys). Avui he llegit que per un informe que no diu rés, bé, sí diu, el que calgui, el que vulgui llegir el que ha de llegir-lo, però com que segurament no l'ha de llegir ningú, doncs això, és un treball fàcil de fer i molt ben pagat, diuen que per dos fulls, total 50.000 euros!, bé, segurament que pagades "les comissions" o "les despeses" als interesats en deuen quedar 10.000 de nets, pero cony, per dos fulls està peró que molt ben pagat,o sigui, que puc desplaçar-me, i el "color" del partit m'és totalment igual, si per cas ja canviaré de jaqueta, el que calgui, per aconseguir fer "informes d'opinió", mai hauria pensat que la font de diners estigués tan aprop, espero trobar col·laboradors, perquè segurament tindrem mes feina de la que voldrem, espero els vostres escrits (això és per a la tropa), dels possibles clients esperem les trucades i els atendrem tot seguit.

El nou catecisme

maria salip calvó. girona.

Dono gràcies com a catequista als responsables, així com els que han presentat el nou catecisme, principalment al senyor bisbe, per l'estil pedagògic d'adaptació als infants, per la visió espiritual; intentant presentar la figura de Jesús de forma que desvetlli en l'infant la necessitat que hi ha, en el fons del cor de tot home, de buscar, trobar i estimar el qui és vertader camí, veritat i vida, Jesús, Senyor i creador de totes les coses.

Si els joves poguessin arribar a aquests coneixements (la societat no els ho facilita, tot al contrari), s'adonarien de la pèrdua de temps que suposa plaers, satisfaccions fàcils, banals que no omplen, sinó que posen en perill la salut física, moral i espiritual. Per això és tan important que els infants descobreixin el camí del vertader Amor i omplin les seves vides amb l'amic que els ajudarà a arribar a la plenitud de vida moral i espiritual que tot home desitja i necessita.

Grip A i política

josep serra quintana. girona.

M'ha arribat un correu electrònic d'una doctora que proposa que la ministra de Sanitat sigui la primera a vacunar-se de la grip A. No li falten bones raons i per això penso que seria molt bo considerar com a col·lectiu de risc tota la classe política i que siguin els primers a provar-la. Donarien un exemple magnífic ara que estan tan mancats de credibilitat. Desdels presidents, ministres i consellers, parlamentaris, sobretot càrrecs de confiança, fins principals líders i cervells de tots el partits. Seria un gran favor a la societat, una mostra que realment tenen una vocació inequívoca de servei a la ciutadania. No s'han de preocupar de res: si tenen efectes secundaris, els nostres hospitals els atendran perfectament, les institucions no deixaran de funcionar, els nostres tècnics vetllaran perquè no es noti que ells falten per uns dies als seus despatxos. Estic convençut que el país sencer donaria exemple que pot funcionar i fer-ho molt bé sense ells. De fet, per un parell de dies amb moquets, el país no s'enfonsarà més. Tot el funcionariat estaria especialment motivat per vetllar pel país. Aportarien a la vegada una informació dels efectes molt valuosa al sistema sanitari per a la resta, la gran majoria de la societat. I si no hi ha d'haver cap efecte negatiu secundari de la vacuna, aleshores, quasi és una obligació que se la posin, ja que aquest estimat col·lectiu quedarà immunitzat d'aquesta grip A i podran dedicar tot el seu esforç en benefici de la comunitat sense cap contratemps ni risc de contagi quan s'apropin a donar la mà al poble. Proposo doncs a la societat engegar una campanya per vacunar els polítics! Qui s'hi apunta?

Senyor Figuereda, no vulgui confondre els anglesencs

Joan valencia palom. anglès.

Algunes notes del ple passat: La presència d'un assistent amb el seu gos a la sala de plens, cosa que fins al dia d'avui no s'havia vist mai. La preocupació dels veïns de la zona Triassa - carretera de Girona, ara han de pagar unes contribucions, se'ls havia dit que no pagarien, la incertesa dels veïns del carrer del Molí i els afectats pel POUM.

Tots vàrem assistir-hi per voluntat pròpia, ja que senzillament defensàvem els nostres drets, com així es va demostrar.

No cal dir que el ple se li va escapar de es mans, senyor Figuereda, sobretot quan un veí del carrer del Molí va demanar disculpes al senyor Santane per unes paraules i el senyor Santane no les va acceptar.

Les terminologies? Individus - taverna? que sempre vostè ?senyor Figuerada en el butlletí fan un flac favor al poble i en particular als que vàrem assistir al ple.

Senyor Figuereda, crec que la paraula induir no la deu tenir gaire clara o en tot cas la confon amb els drets que tenim les persones de defensar el que és nostre i amb voluntat pròpia.

Una mala inducció podria ser: denunciar uns jubilats per penjar cartells a favor d'un geriàtric, si us passegeu veureu el poble farcit de cartells. També ho pot ser no recollir els suggeriments del poble quan se li demana que pregunti si el que necessita Anglès és Ajuntament nou o un Geriàtric, o els problemes derivats de l'aigua, zona esportiva, neteges etc. etc.

M'estic plantejant deixar de dedicar part del meu temps a assistir als plens.

Però el que no deixaré és treballar pel poble des dels diferents teixits associatius, tant veïnals com esportius.