Qui empara els infants?

anna rosa de gracia andreo. girona.

Sóc una mare amb un fill de quatre anys. Des que vaig quedar-me embarassada, el pare del meu fill em va fer assetjament perquè no volia el nen. Vaig aguantar tot l´embaràs anant a buscar ajuda pertot arreu, perquè el meu fill no patís la situació. Per a mi, com a mare ja amb una certa edat, aquest embaràs era la meva felicitat perquè crec que el naixement d´un fill es el més gran del món.

Quan el meu fill va tenir 2 anys, el pare em va fer una demanda de paternitat, a la qual mai em vaig negar perquè, sigui el que sigui, el meu fill té el dret de saber qui és el seu pare (i encara que no ho hagués fet l´hi hauria dit jo mateixa).

El problema va venir quan el pare va colar el seu règim de visites, juntament amb la demanda. Naturalment hi va haver un judici preeliminar en el qual el jutge va imposar al pare passar una manutenció, cosa de la qual no es va preocupar mai.

Arran de tot això, com que el nen no ha volgut anar amb el seu pare, suposo que perquè per a ell era un desconegut, els jutge m´obliga a portar el meu fill encara que li agafi un atac de nervis, sigui com sigui, al punt de trobada. Fa uns dies es va dictaminar que el pare recollís el nen a casa. El pare no vol endur-se´l i després em denuncia constanment per incompliments. Són denúncies falses que el pare realitza per fer-me mal a mi, a través del nen. Com a mare el pare ha tingut les portes obertes de casa i mai se li ha negat estar amb el nen. L´unic que em queda i he fet és, a través del servei de mediació de la Generalitat, realitzar un mediació pare i fill, amb una psicòloga, per saber què li passa al nen.

La meva pregunta és: Qui protegeix el meu fill davant d´aquesta situació? Com l´afectarà en un futur?

Indignat amb l´Ajuntament de Cadaqués

Dionís baró i nofre. cadaqués.

Dies enrere sortia publicada una carta a nom de Núria Baró i Giró, la meva filla, en què expressava la seva indignació per haver estat acomiadada del seu lloc de treball i explicava la forma de procedir i l´acomiadament que li feia l´Ajuntament de Cadaqués, i que aquest admetia en una carta com a improcedent.

Com a pare, personalment, contribuent i empresari, voldria expressar també la meva indignació. Hem educat i pujat la Núria per ser una persona respectuosa, tolerant, treballadora i bona. Responc com a pare però també personalment em sento igual d´indignat, sobretot en haver llegit la carta de comiat que se li ha fet.

Durant tres anys, hem viscut i vist el seu malestar, en veure´s sotmesa per part de la regidora de Turisme a constants canvis d´horaris, sense consulta, ni acord previ, i en no veure´s compensada per hores extra treballades. Finalment i quan ha vist esgotades totes les possibles vies de diàleg amb l´Ajuntament, s´ha dirigit com a «treballadora» a CCOO per informar-se dels seus drets i deures. Demanar els seus drets raó d´acomiadament? No podien compensar-li hores extra treballades i sí que l´han pogut liquidar? Com gestionen els diners dels contribuents? Si l´oficina fos particular, haurien actuat de la mateixa manera? A qui i com s´adjudicarà el seu lloc de treball?

No entenc que mentre algunes institucions i empresaris fan esforços per mantenir llocs de treball i l´Ajuntament de Cadaqués rep una subvenció de Platedur de 9.000? per impulsar una nova web dedicada a l´àrea de Turisme, alhora, indemnitzi i acomiadi una treballadora de l´oficina de Turisme amb una liquidació de 9.004?.

A causa d´aquests fets la meva filla s´ha tractat i necessita ajuda psicològica.

Olé, Sr. Postigo

carles font planella. skaphos sub palamós.

El Parc Natural del Montgrí s´ha tramitat al Parlament de Catalunya en un tres i no res. Al darrere, moltes reunions amb els sectors implicats, propietaris afectats, entitats i partits polítics que s´han ofert a escoltar i treballar per al poble.

Però la realitat és que el govern actual, el tripartit, amb el Sr. Postigo al capdavant, no ha acceptat cap de les prop de 100 esmenes de millores presentades pels partits polítics de l´oposició, per afavorir el projecte del Parc Natural del Montgrí i fer-lo més positiu per al poble.

Si realment aquest és el sistema actual de treballar del governant polític, representant de tots els ciutadans i que té la veritat absoluta, em qüestiono que potser no cal tenir oposició.

Per tant, el millor serà que la resta de polítics es posin tots a treballar en el sector privat per aconseguir cobrir les despeses dels seus companys polítics i així, puguem garantir, per exemple, que els actuals parcs naturals tinguin prou pressupost per a la vigilància de la reserva marina de Ses Negres i el Parc Natural del Cap de Creus.