Ja saben que avui en dia tenim enquestes cada dia. Sobre els votants de la darrera escissió del grup escindit de l'independentisme català, sobre els costums dels amants de la colombofília retoromànica, etc. Ara ens arriba una altra enquesta sobre els costums de la parella que ens farien trencar amb ella. En un principi són defectes sense importància, però després serien motiu per agafar pel coll el company o companya i explicar-li que allò que fa és inaguantable.

L'estadística és d'un portal d'Internet per trobar amistats, parelles, i el que calgui, friendScout24 es diu l'empresa, amb 2,5 milions d'usuaris, i per tant, amb un percentatge alt de suposada fiabilitat. Un 69% -número curiós- declara que es molestaria si li diguessin que té costums o manies que fan ràbia. La qual cosa vol dir que no ens adonem de les coses insuportables pels altres; les tenim tan assumides o tan amagades en el subconscient, que preferim no veure-les. Les deu manies més rellevants per fotre el camp de la parella, segons el portal, serien: la impuntualitat (als països mediterranis no sembla greu, oi?, de fet, gairebé ningú arriba a l'hora que diu que arribarà); deixar la porta oberta del bany, quan, al contrari, tothom ha tingut una parella especialment exhibicionista a qui has de tancar la porta per no veure en segons quines situacions íntimes. Un altre defecte és fer soroll amb les dents, que sembla cosa més d'avis, però que resulta que també ho practiquen els joves. També esclafar la pasta de dents és un motiu per deixar el respectiu o respectiva. Pel que sembla pels defectes, això tira més a països anglosaxons; perquè aquí estem acostumats a anar al lavabo i veure com la parella ens ha deixat sense paper higiènic, sense pasta de dents i, si ens descuidem, sense tovallola. Un altre motiu per despatxar el respectiu/respectiva són els pèls a la pica de la dutxa o lavabo: aquí tenim veritables especialistes capil·lars en el tema, que cada vegada que es dutxen sembla que es mudin de cabell, o que s'hagin quedat calbes al moment: cabells llargs com a lianes de selva tropical. No tirar de la cadena és motiu d'emprenyada general; cridar o fer el salvatge mirant el futbol, ara és cosa de tothom; i posar els peus damunt la taula, com l'Aznar, donada la manca d'educació general, sembla normal. Tres costums més que fan ràbia: la tapa del wàter alçada, i generalment, matèria orgànica surant en l'interior del w.c.; fer sorollets en menjar i adormir-se escoltant els pesats, amb carinyu, dels companys que fan programes esportius de matinada.

Com veuen, res greu si estàs enamorat, i motiu clar per engegar a l'altre si vénen mal dades. L'amor no és tan cec com sembla.