Agraïment a Palamós Gent Gran

Família Reca Casado. (Corçà)

Ens agradaria molt fer públic el nostre agraïment a tot el personal de Palamós Gent Gran pel tracte professional, atent i curós que van tenir amb el nostre pare, sogre i avi durant la seva estada al centre fins al moment de la seva mort. Tant ell com tota la família que el vam acompanyar en les seves últimes setmanes de vida ens vam sentir com a casa gràcies a les instal·lacions del centre i als professionals que hi treballen. Gràcies de tot cor.

Lluís Roura

Joan Masdemont i Xabé. (Sarrià de Ter)

Aquesta setmana, han coincidit dos actes de significativa rellevància, tant pel que fa a la persona com a la seva obra. Un va ser la inauguració, a la Galeria d´art el Claustre, del carrer Nou de Girona -menció especial per als quatre quadres de gran format- i l´altre, la instal·lació de l´obra El paisatge del baptisme de Jesús, el diumenge 23 octubre a l´església de Sant Pere de Figueres. Especialment vull parlar d´aquesta última, ja que vaig tenir la immensa oportunitat de poder compartir uns instants, molt emotius, en el transcurs de la creació. Recordaré per sempre aquells moments de conversa amb el Sr. Lluís Roura, en els quals els relats del com i el perquè, crec que haurien de ser enregistrats i sistemàticament reproduïts cada vegada que es contempli aquesta immensa tela de 5x3 metres. Puc i vull deixar constància, d´aquí la carta, que no només és una tela de dimensions extraordinàries, d´una obra feta amb el cap i els pinzells, d´una obra feta amb grans dosis d´il·lusió, sinó d´una obra en majúscules, ja que sobretot, i molt sincerament, està feta amb el cor. Moltes gràcies, Lluís.

El PP de Rajoy i Bildu

LluÍs Bataller i Vila. (Sarrià de Ter)

He escoltat i llegit diverses vegades el Sr. Rajoy parlant de Bildu d´una manera no gaire democràtica, al meu entendre. No sóc basc ni conec els seus components, però el que sí sé és que és un partit democràtic perquè així ho ha dit el Tribunal Constitucional. Per tant, té els mateixos drets i obligacions que el PP. Sr. Rajoy, també vaig escoltar i vaig llegir que quan hi va haver les retallades del Tribunal Constitucional en contra de l´Estatut, vostè va dir que calia respectar la decisió del màxim tribunal. Que aquest era un estat de dret i demo­cràtic, i fins i tot se n´alegrava. No cal dir que estic, com tots, en contra de la violència i el terrorisme. Però, Sr. Rajoy, si cal respectar les decisions del Tribunal Constitucional, el respecti en el que li agrada i en el que no. Parli de Bildu com un contrincant polític i no amb suposicions que ­ratllen acusacions.

Oda als docents que fa molts anys que ensenyen

David de las Heras. (Fornells de la selva)

Quan arribo a un centre, sempre m´adono que hi ha molta diversitat de docents. Ha de ser així ja que tots som diferents. Però sempre em criden l´atenció aquelles persones que fa més de 25 anys que estan de servei als centres educatius.

Em criden l´atenció perquè són formiguetes que com el primer dia segueixen treballant amb il·lusió. Són els mestres i docents amb els quals si tens la sort de compartir-hi tutoria tindràs la sort que t´enriqueixin: són el centre de l´escola i els instituts.

Ells porten molts anys, jo només sis i els admiro. Seré capaç d´arribar com ells, amb la seva dolçor i la seva harmonia, per seguir treballant com el primer dia? Seré capaç de seguir treballant malgrat que la societat estigui contra meu malgrat que ells ho segueixen fent com el primer dia? Seré capaç de seguir formant-me com ells ho han fet tota la seva vida? Seré capaç de jubilar-me amb la dolçor que tenen ells?

Molts cops els deixem de banda. Fins i tot l´administració, ja sé que n´hi ha que molts s´han aprofitat del sistema però la majoria han treballat com el primer dia. I fabriquem una llei catalana d´educació que no existeix en cada comunitat per tal de posar en un mateix pot tots els professors i docents sense tenir en compte les seves diferències, les seves il·lusions, les seves edats... Per a què ha servit la Lec? Per millorar? Realment penseu que l´educació ha millorat en els últims anys? Penso que empitjora cap a un camí sense retorn. Hem de tornar als mestres de la república, i descobrir els docents que fa tants anys que estan de servei com un antídot per millorar l´educació.

Felicitar Càritas

Jesús Domingo Martínez. (Girona)

Davant les dades facilitades per Càritas el passat dia 12 cal, a més de felicitar aquesta organització de l´Església Catòlica a Espanya, un clar reconeixement perquè un any més Càritas demostra que el compromís per la justícia i el bé comú no són exigències d´una conjuntura, sinó la raó de ser de l´acció sociocaritativa de l´Església. És clar, i Càritas ho fa evident, que el compromís pel bé de l´home, pel seu ple desenvolupament, no és missió exclusiva de la política, sinó un deure moral i religiós que neix de les entranyes de la fe cristiana. Perquè el país funcioni a tots els nivells necessitem una societat civil més forta i Càritas és un dels seus protagonistes indiscutibles.

Quin espectacle!

Isabel Álvarez. (Banyoles)

Encara estic perplexa i escruixida per haver vist l´indescriptible espectacle del linxament d´en Gaddafi.

Realment, els avenços tecnològics, fotos de mòbils, vídeos casolans i professionals ens han bombardejat amb aquest trist espectable vist des de tots els angles.

Estic avergonyida per tots aquests fets.

Som europeus, formem part d´una civilització culta i educada, com podem acceptar fets com aquests?