El «Govern dels més rics»

Àlex Casademunt. (Cerdanyola)

El nostre honorable president de la Generalitat ens va assegurar que formaria el «govern dels millors», al·ludint al caràcter professional i excel·lent, més que partidista, del seu equip. Un any després, en anunciar «amb nocturnitat» quines mesures adoptarà per reduir el dèficit, ja sabem que es un govern que ha pres partit i que ho ha fet per als més rics. I per a a­quests, és clar, deu ser el millor dels governs!

Que no avortin

Jesús Domingo Martínez. (Girona)

Més de dos centenars de menors han avortat soles de l´entrada en vigor de l´anomenada «llei Aído». El Govern, per una qüestió ideològica, ha mantingut una de les lleis que més rebuig ha suscitat entre els pares espanyols. El menyspreu a l´autoritat dels progenitors -encara que després sigui la família la que ha de suportar els problemes i traumes derivats d´aquests avortaments- ha impulsat un despropòsit fet llei que ara podrà tenir remei després del 20-N. No obstant això, em sembla que els nous governants no només han de procurar que no avortin soles, sinó que no avortin, les seqüeles de soles o acompanyades són gairebé les mateixes i en tot cas no hi ha cap respecte per la vida humana.

Després del 20-N

Rogeli Vancells Molinas. (Sant Feliu de Guíxols)

Després del 20-N no hi ha temps a perdre, el llistó és molt alt, anem a la cua d´Europa i el pessimisme col·lectiu cada dia va en augment; la solució més valida, amb més possibilitats d´aixecar el pais seria formar un govern de concentració limitat a un curt termini de 2 anys, que deixés totalment de banda els interessos polítics de partit. Que treballés per fer front a totes les reformes neces­sà­ries, que poden ser dures i feixu­gues, per sortir del pou en què ens trobem.

El nou govern tindrà molt poc marge per actuar, ha d´adoptar de manera urgent reformes econòmiques i laborals per incrementar la seva capacitat de creixement econòmic. Ha de reduir l´atur, el dèficit d´endeutament, acabar amb l´especulació, millorar l´educació i formació professional, la sanitat, facilitar el crèdit a les empreses, donar suport als autònoms amb desgravacions a la seguretat social, ajudes als emprenedors, flexibilitzar el mercat laboral, fer possible el retorn de moltes empreses que han emigrat a altres països; unificar les festes i horaris per tal d´augmentar la producció, invertir en investigació i innovació d´I+D, fer front a l´economia submergida que es mou pel doble de la mitjana europea, al frau fiscal, suprimir la duplicitat de molts serveis públics.

Aquest govern ha de poder participar a la UE, a enfortir les polítiques econòmiques, fiscals i bancàries de la mateixa Comunitat, per tal de sortir de les conjuntures dels mercats en què es troba submergida i en mans de la senyora Merkel, cosa que no es va preveure en el tractat de Maastrich, en no haver començat per fer una Constitució Europea, amb un govern econòmic i un Banc Central Europeu, abans de posar en circulació la moneda única, l´euro.

Luxes de partit

Marina Grau Serra. (Girona)

Poca informació ens donen els mitjans sobre el Senat, però tot i això hi ha cada vegada un rebuig a la seva existència i dubtes a la seva utilitat per part del ciutadà. Ho demostren les dades del 20-N. Tot i així, és un lloc molt desitjat pels polítics, una càmera daurada. Ara ja ens faltava només al Sr. Montilla, a qui el seu partit li facilitarà la butaca per desinació autonòmica. Fa pudor que a hores d´ara una persona es dediqui a col·leccionar càrrecs sense haver estat a l´altura en cap d´ells: alcalde, diputat, president de Diputació, ministre, president de la Generalitat, etc. Ara vol ser senador. Com li explico al meu fill que sense estudis es pot arribar a tot això? Massa voler ser i poca voluntat ni capacitat per exercir. Què farà amb les seves prebendes adquirides i que tants diners ens costen? Una mostra més del fracàs del nostre sistema i de la dictadura dels partits que atropella els interessos de la societat, sense ni tan sols parant-se a l´obligació de socors. Si ara no estan al cas, quan posaran seny?

Pilar Abad

Bernat Albuixech- (Santa Coloma de Farners)

En l´actual context de crisi puc entendre les retallades que està executant el Govern de Catalunya. Pel que fa al departament de Sani­tat, un va seguint les notícies des d´una certa distància tenint en compte que no l´afecten directament. La sorpresa t´arriba de cop, com em va arribar a mi el passat dia 13, en llegir en el seu diari «Cartes al director» una carta titulada com «Llei de la Selva» i firmada per Pilar Abad. Doncs si es tracta de la mateixa Pilar Abad que va salvar la vida del meu fill Roger, quan amb menys d´un mes de vida i menys d´un quilogram de pes el va intervenir d´urgència, la Dra. Abad ens va tractar amb molta delicadesa, en uns moments realment difícils i gràcies a la seva experiència i perícia profesional va poder salvar la vida del meu fill que estava ingressat a l´UCI de l´Hospital Trueta. Actualment el meu fill es troba en llista d´espera per a una altra operació que li havia de fer la Dra. Abad. És en aquest context que t´adones que no totes les retallades tenen la mateixa repercussió ni la mateixa justificació. Com ens podem permetre el luxe de prescindir d´una cirurgiana pediàtrica amb una gran experiencia i vàlua demostrada durant anys?

Sé que la meva carta no servirà perquè Sanitat es replantegi la readmissió de la Dra. Abad però espero que serveixi per deixar constància de l´agraïment que li tindrem sempre de part de la meva familia, no podrem mai agrair-li el que va fer per salvar la vida del meu fill. Conseller Boi Ruiz, entenc les retallades però si us plau pensi que hi ha alguns professionals de la sanitat que tenen un gran valor afegit i prescindir-ne és disminuir la qualitat de la Sanitat Catalana. A la Dra. Pilar Abad i a tot el servei de la UCI de neonats de Hospital Trueta, moltíssimes gràcies.