A questa setmana he rebut missatges preguntant-me "Qui assessora Torramadé?". La pregunta té el seu perquè. Enmig del caos que ha provocat a la Diputació, Jaume Torramadé ha seguit encara embolicant-se més i complicant la seva supervivència política.

L'alcalde de Salt era conegut per haver-se sabut envoltar de gent eficient. Acostumats com estem a les polítiques presidencialistes, que algú sàpiga delegar és un mèrit. Però Torramadé ho feia per necessitat. Ha pogut exercir durant disset anys de cirurgià i polític gràcies a les persones del seu voltant. Van ser ells els que van millorar les prestacions d'una persona que no volia renunciar a res. He viscut en directe com li resolien les crisis polítiques. En els moments difícils, no era Jaume Torramadé qui gestionava, era el personal de confiança qui el "salvava". Sempre.

Però va anar desmuntant l'equip fa uns anys. A poc a poc va perdre peces. Torramadé ja no té les mateixes persones que el van convertir en un polític d'èxit. I el seu nou entorn l'ha abocat al desastre. Fins ahir, Torramadé era l'únic que encara no s'havia adonat del seu fracàs.