En l'argot periodístic ja hi ha qui defineix Estat Islàmic (IS) com "el grup terrorista més poderós de la història". Es tracta d'un exèrcit de carnissers organitzats que s'han fet forts a Síria i l'Iraq els quals, en poques setmanes, han degollat en directe dos periodistes nord-americans, amb una escenografia que posa els pèls de punta i en la qual no han estalviat desafiaments directes a Occident, i, més concretament a l'home més poderós del món: Barack Obama. Entre les seves files s'hi compten soldats criats i formats al Primer Món -anglesos i nord-americans, també- que són a l'Orient Mitjà per fer la guerra santa.

Explica l'edició digital d'El Mundo que un dels objectius militars d'aquesta legió d'assassins és Al An?dalus: "I us dic, Espanya és la terra dels nostres avis i l'obrirem, si Déu vol, amb el poder d'Al·là", amenaçava un suposat gihadista marroquí, Nouredin Majdoubi, en un vídeo penjat a Internet el juliol. IS vol que Al Andalus -que inclou Catalunya- formi part de la Umma, la comunitat dels que creuen en Al·là i el profeta Mahoma. Glups.

A Salt, Gironès, ex Al-Andalus, hi habiten una tropa de croats nacionalcatolicistes que han vist en la irrupció d'IS una bona oportunitat per difamar i injuriar la comunitat musulmana de bé que conviu a la ciutat. PxC contraataca -aquesta vegada sense Anglada- fent córrer pel Twitter un fotomuntatge matusser i d'origen incert -que es troba sota investigació policial- en el qual es veu la bandera d'IS penjada en un dels rètols d'entrada al municipi. Aprofiten l'avinentesa per asseverar que Catalunya és "un centre d'adoctrinament de gihadistes" i per exigir que s'investigui "la presència de terroristes al municipi", ja que "tot apunta" que Salt podria jugar un "paper vital" en la captació de nous guerrers de la causa d'Al·là. Clamen, també, per aturar l'obertura de noves mesquites, enteses com a "centres on l'Islam radical difon els seus postulats". Al costat d'IS, PxC són més aviat un grup de música infantil; amaguem-los, però, els ganivets, no fos cas que ens talléssim.