Està bé, força bé, que Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, accedís a reunir-se amb els alcaldes de Roses, el Port de la Selva i Cadaqués, i amb d'altres representants dels organismes i col·lectius afectats per la divulgació del PRUG, el pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marítim del Parc Natural del Cap de Creus. El document, redactat els darrers anys per científics de les diverses àrees que tenen cura del medi ambient, va provocar d'antuvi un considerable rebuig, per les condicions i limitacions que estableix en activitats com la navegació i l'ancoratge d'embarcacions privades i d'empreses turístiques, així com en el busseig, la pesca d'esbarjo o professional i, de retruc, en la majoria de negocis de la comarca, substancialment lligada al turisme.

No és d'estranyar, doncs, la protesta massiva a les poblacions damnificades, ni que la reacció més àcida la provoqués el fet que cap dels sectors afectats pel PRUG no fos consultat prèviament per donar la seva opinió en una qüestió tan transcendental en la vida social i econòmica empordanesa.

Així doncs, ni que sigui per la via de la reclamació enèrgica, està bé, força bé, que finalment s'asseguin al voltant d'una taula tots els representants dels municipis i col·lectius afectats (comerciants, científics, ecologis?tes, etc.), per parlar i definir les característiques del Pla. És imprescindible protegir adequadament el valor ecològic del Parc Natural del Cap de Creus. Però també s'han de respectar els interessos dels habitants de la zona. Són dues circumstàncies que cal compaginar amb imaginació, diàleg i concessions mútues. Val més tard que mai.