Segueix-nos a les xarxes socials:

Eleccions, lliçons i retallades

artur Mas ha marcat les fites del proper any i mig per tal de satisfer la seva ànsia: ser el president de la Catalunya independent. Les ha dissenyades amb cura per, a més, vorejar dissidències sense deixar-los més opció que el pas enrere o l'adhesió incondicional. Proposa, o bé eleccions quan toquin (2016), o bé reagrupament independentista per convocar-les ara en substitució de la "consulta".

Amb condicions, però: un programa curt "que permeti saber si es vol que Catalunya es converteixi en un estat independent"; la possibilitat de diverses llistes, integrades per representants de partits i de la societat civil; la victòria per majoria absoluta, amb un mandat parlamentari de 18 mesos i el compro?mís de no concórrer la següent contesa; funcions específiques a desenvolupar en aquest període; l'inici de les negociacions amb Espanya i la UE per configurar l'estat independent i la Constitució; l'elaboració d'estructures d'estat; la convocatòria de nous comicis, ara de caràcter constituent; i un referèndum sobre la independència.

Un detall més. Potser encapçala?rà una llista. O no. O la tancarà. Però si participés, no podria competir en el procés final. I molts no s'ho van creure, perquè ningú no s'imagina que rebutgi l'ocasió de passar a la Història com l'home que va retornar a Catalunya els seus drets històrics, arrabassats per les armes.

Ja ho va intentar fa dos anys quan, com un nou Saule de Tars, en caure del cavall i "convertir-se", va voler redimir-nos. Va fer un pas enrere. I ara, fill de la seva obsessió, ho intenta altre cop. Si no vols brou, dues tasses. Saule no va engegar "retallades". Mas, sí. Potser no va aprofitar la lliçó.

Prem per veure més contingut per a tu