Els hipsters s'associen amb la música alternativa i indie, amb vestits vintage i de segona mà comprats a la botiga de roba, en general tenen opinions polítiques progressistes, els agraden els aliments orgànics i naturals i estils de vida alternatius. Són "bohemis" inconformistes de classe mitjana alta.

Els "metrosexuals" -que ja van de capa caiguda, ja que porten uns 20 anyets- s'inspiren en el look gai urbà. Tenen un alt poder adquisitiu. Estan obsessionats pel cos i van al gimnàs, es depilen, fan un culte a la joventut i la "bellesa", van a l'última moda, amb pantalons estrets (no texans, o, si de cas, de disseny), camisa fina cordada, corbata prima; no duen ni barba ni bigoti i si duen barba és molt retallada i cuidada. La seva icona és David Beckham. Molt urbans i consumistes, ja que els agraden molt les botigues de moda, i els restaurants de luxe.

Us heu adonat que molts joves ja han substituït la barba curta i retallada per una barba llarga i més poblada? Està emergint una nova tipologia urbana, el "lumber sexual" (que podríem traduir per "llenyataire"), inspirada en l'estètica homosexual -que no gay-bear (os)-. Els "lumber sexuals" porten texans (que poden ser de disseny, però no es nota), camisa de franel·la a quadres, botes i, sempre, barba, però poblada... Que no es noti que està arreglada i que potser s'han passat mitja hora davant del mirall. Les seves maneres són virils -com les dels bears-, són saltabarres de bar, però, per damunt de tot, els agrada l'aire lliure i una alimentació corrent, tendint a sana. Diuen que la seva icona és l'actor canadenc Ryan Gosling, cosa que no tinc gaire clara, pel seu aspecte fràgil. Crec que Tom Selleck s'adiu molt més amb aquest model, en la versió bigoti.

Prepareu-vos, doncs, a veure cada cop més barbes, ja no imitacions de barba o quatre pèls escarransits. Això als països occidentals, perquè als de cultura islàmica -el Magrib, Pakistan, part de l'Índia i Bangla Desh, Afganistan, Turquia, Iran...- el que domina és el bigoti, ja que l'islam ortodox imposa la barba, i si és de boc millor -i al Pakistan, fins i tot, hi ha un grup islamista que persegueix els bigotuts-. En aquests països el bigoti -que es cuiden molt- és un signe de virilitat -tot i que quasi tots són bisexuals-. A Turquia, fins i tot tenen un gran èxit les clíniques especialitzades a fer implants de bigoti, pels que el tenen poc poblat o el volen lluir més ufanós. Davant l'horror dels "metrosexuals", que els abominen perquè també solen tenir un pit molt pelut.