Hi ha moltes raons per rebutjar la nova llei que retorna a l'escola pública el dogma catòlic com a ensenyament obligatori regulat. Per exemple, amb xifres: només el 69,4% dels 46.507.760 espanyols que hi havia el 2013, es declaren catòlics. I d'aquests, només un 62,3 % confessen una visita anual a un temple per raons de fe. És a dir: el 43,2% de la població imposa a la resta què han de creure i com.

La llei comença destacant que la "Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 reconeix la llibertat religiosa de persones i pobles". I que la Constitució la reconeix i la garanteix amb el dret dels pares a donar als fills la formació religiosa i moral d'acord amb la seva fe. A tots els pares i totes les fes? I els qui no s'identifiquen amb la religió catòlica que són, com a mínim, el 56,8% dels espanyols, els islamistes o els devots de Manitú, per ?exemple? I es queden tan amples en afirmar que només el catolicisme -el seu- garanteix la formació adequada dels joves.

Rajoy i Wert, al dictat de la CEE, s'han proposat retornar-nos al pitjor passat, amb un nou atemptat de lesa democràcia, una violació dels drets pels quals tanta gent va lluitar -i morir- per aconseguir. Com el de viure en un estat on la llibertat i el respecte, en el més ampli sentit, siguin norma de vida comuna. No ens podrem deslliurar mai del fanatisme representat abans per la Inquisició i ara per Rouco i successors? No havíem quedat ja que a l'escola pública només s'havien d'aprendre coneixements d'aquest món, i deixar de banda l'adoctrinament? Espanya no és un país laic, constitucionalment? Per què han d'obligar la nostra infància a creure en allò que ells -els antidemòcrates- volen?