Donar menjar a qui té gana

Francesc A, Picas. LA JONQUERA.

Aquesta és la primera obra de misericòrdia que vam aprendre de petits al catecisme. Sentir dolor davant de tanta infància que passa gana per causa de les guerres i de la injustícia social. També ens estimulen ajudar les organitzacions caritatives.

El papa Francesc demana que reflexionem sobre les obres de misericòrdia. El Catecisme n´assenyala catorze. El bisbe de Girona Francesc Pardo les recorda textualment en el Full Parroquial. Les set obres de misericòrdia corporals, escriu el senyor bisbe, són les següents:

1a. Donar menjar al famolenc; 2a. Donar beure a l´assedegat; 3a. Vestir el despullat; 4a. Recollir el foraster; 5a. Assistir els malats. 6a. Visitar els presos; 7a. Enterrar els morts.

El papa Francesc ens recomana no oblidar les set obres de misericòrdia espirituals, complement de les set corporals.

1a. Donar consell a qui ho necessita; 2a. Ensenyar a qui no sap; 3a. Corregir qui va errat; 4a. Consolar el trist; 5a. Perdonar les ofenses; 6a. Suportar amb paciència les persones que ens molesten; 7a. Pregar a Déu pels vius i pels morts.

Un altre color tindria el món en el qual vivim si els homes sabéssim aplicar les obres de misericòrdia en plena voluntat i caritat . Quants dolors estalviaríem. Quanta pau i alegria sorgirien en el cor de les persones que pateixen.

Resposta a l´article escrit pel Sr. Ramon Iglesias sobre autocaravanes gorreres

INMA GRACIA IGLESIAS. LLANÇÀ.

Estic indignada! sóc habitual d´aquest tipus de turisme, m´agrada molt la llibertat i la independència que et dona per poder visitar allà on vagis. Com es pot dir que el turista d´autocaravanes no genera riquesa a un país! He recorregut molts pobles d´Espanya i Catalunya gràcies a aquesta manera de fer turisme, en primer lloc: llogo l´autocaravana (que no surt gens barata, i ja estic gastant uns calés). En segon lloc: m´agrada visitar els pobles (no porto el rebost ple de casa) i comprar a la fleca, la carnisseria etc. els productes típics de cada lloc. I de vegades dinem dintre de l´autocaravana o anem de bars o restaurants... visitem castells, museus etc. (ja estic gastant calés!). Fent càlculs a vegades sortirà mes barat contractar un pack vacacional de vol+hotel+pensió competa per x calers i no sortir del complex hoteler o llogar un apartament i no sortir-ne! Podria dir un munt de comparacions de forma de fer turisme! No sóc cap gorrera! m´agrada fer turisme que et doni la llibertat que et dóna l´autocaravana (sense horaris, ni presses). Gràcies a viatjar d´aquesta manera he gastat calérs allà on he anat, tant sigui en botigues com en bars, restaurants, xiringuitos, museus... Sóc o no sóc un turista que genero riquesa a un país!

Obnubilats amb el consumisme

Josep m. loste i romero. portbou.

Els catalans estem massa obnubilats amb el consumisme simplista i postmodernista i la publicitat obsessiva (per exemple la publicitat maldestra dels automòbils i els mòbils). Ens cal més formació política bàsica. Ens hem d´enfortir i adquirir més coneixements polítics, econòmics i socials, per tal d´estar preparats per fer front als nostres adversaris i enemics, els quals -encara que sembli el contrari- són molt poderosos i prepotents. A més, cal tenir molt present que la crisi europea actual no ens beneficia gens; és més, considero que aquesta Europa, afeblida, poruga i amb una gran manca de lideratge polític va molt en contra del procés d´emancipació nacional de Catalunya.

Agraïment a la residència geriàtrica Maria Gay

Dolors Robles i Pedro Brugué.

girona.

Volem transmetre el nostre especial i sincer agraïmet a la direcció i a les germanes, així com a tot el personal i també a les companyes i companys de Bruno Robles Espejel (Q.E.P.D) que han compartit amb ell la seva estada al centre.

Moltíssimes gràcies.