Jesús ha ressuscitat

Francesc A. Picas. LA JONQUERA.

Ha arribat Pasqua Florida. Jesús ha ressuscitat. Crist ens va prometre que si tenim Fe nosaltres, també, un dia ressuscitarem. Que finalment la vida vencerà la mort. Un misteri difícil d´entendre.

Crist també ens va prometre que si tenim Fe ens portarà a un cel, en presència del Pare. Allí tot és pau i justícia, felicitat i dolcesa. Al cel no hi ha malalties ni quimeres. Per això voldríem que la terra s´assemblés al cel. Cada dia milions de cristians ho resem en el Parenostre:

- Pare nostre que esteu en el Cel -li preguem amb esperança- Que aquí a la terra es faci la vostra voluntat com es fa en el Cel.

El regne del Cel es tan perfecte, que a diferència de la Terra tot és pau i germanor. A la Terra els homes governem d´una forma tan cantelluda que amb democràcia o amb socialisme succeeixen els odis, la guerres, les injustícies, la misèria, els dolors, l´absència de germanor i la falta de misericòrdia. Preguem, germans. Ha arribat la Pasqua. Jesús ha ressuscitat.

Senzill record d´en Johan Cruyff

Lluís Torner i Callicó. girona

Ens ha deixat tot un Senyor del futbol, / tant que, fins als no massa afeccionats, / que sentim interès pel Barça, tan sols, / la seva pèrdua, ens ha impactat. // Al curs del seu pas, per l´equip blaugrana, / a part de ser un jugador excel·lent, / com a entrenador, féu una tasca / que, per al Club, va ser un referent. // La seva estada al Barcelona, / aconseguí portar-lo on ara és, / als primers llocs, dels millors equips del món. // Hi ha deixat una feina molt bona, / fruit de la gran passió i el seu saber, / com a jugador i com a entrenador.

Guardiola, un seu gran deixeble, / bon hereu de les seves qualitats, / no s´ha tallat un pèl en dir, parlant-ne, / que: Tot el que sap, d´aquell ho ha mamat. // En Cruyff, ensenyà tàctiques noves, / als entrenaments, al camp i al vestidor, / treball d´equip, disciplina, respecte... / eren part de les seves reflexions.

Que en Pau descansi!

Menjacapellans

JOSEP RUIZ GARCIA. SANTA COLOMA DE FARNERS.

Un cop mes, i en van molts, ha aflorat la seva vena anticlerical i en una demostració de prepotència i ignorància els nois d´ERC i els seus comparses de Govern han mostrat la seva cara més fosca i revengista.

La Residencia Geriàtrica de Sant Salvador d´Horta té el seu origen en l´antic Hospital de Pobres que hi havia al carrer Sant Sebastià, on hi ha actualment l´Escola d´Adults. Com indica el seu nom, una entitat al servei de la gent més necessitada i servida, com no podia ser d´altra manera, per una comunitat de monges, les de Sant Josep, dedicades a la tasca abnegada de servir als més marginats.

L´organització del govern de l´entitat era encarregat a una junta formada per diferents manifestacions de la societat civil colomenca, sempre presidits per la màxima autoritat civil, és a dir l´alcalde, amb suport indispensable de les monges.

Ara arribats al poder els «menjacapellans» d´ERC han optat per desvirtuar la presència del rector de la parròquia, fent-lo passar de membre «nat» de la Junta a membre «electe».

Si no ho tinc mal entès és persona «electe» aquell que ha estat escollit entre ­almenys dues opcions. A Santa Coloma, que jo sàpiga només hi ha un rector a la Parròquia.

Sóc cristià per naixement (batejat al Mercadal de Girona) i formació, no combrego amb l´església Catòlica, Apostòlica i Romana per raons òbvies, però crec que el que han acordat a l´Ajuntament de Santa Coloma els nois de ERC i els seus comparses és un acte de ressentiment latent que no té explicació en les joves generacions, que al meu parer no haurien de ser tan venjatives.

Si algú podria estar ressentit amb l´Església hauríem de ser les generacions que vàrem viure durant la postguerra civil com passejaven sota pal·li el Dictador, però ves per on, qui més motius tindríem per al ressentiment i la venjança, més comprensius ens mostrem.

Joves d´ERC i comparses de Govern d´Esquerres i Progressistes, deixeu les ideologies i treballeu pel poble, que és el que s´espera de vosaltres.