L´ensarronada dels Plans de Pensions

Fernando Guerrero Barrio Girona

Ara que estem en plena campanya de la renda vull sortir al pas sobre una altra campanya respecte a la necessitat de fer-nos un pla de pensions. Doncs bé, jo, com molts altres treballadors, ens vam deixar portar per les promeses i ens vam fer un pla de pensions per compensar la nostra jubilació.

En el meu cas ara, jubilat, vaig començar a rescatar-lo mitjançant quotes mensuals, però vaig quedar ben sorprès quan en la declaració de la renda em va sortir a ingressar mil euros, resultat d´haver rescatat mil cinc-cents euros en aportacions mensuals (sense aquest ingrés no hauria superat el límit exempt de declarar). Aquest dit rescat hisenda l´interpreta com a rendiment del treball d´un altre pagador, el que fa que pugi el tipus impositiu. En aquesta situació resulta que rescato 1.500 euros i en pago 1.000, on és el benefici del pla? Al final és hisenda qui es beneficia del meu pla de jubilació.

Considero una enganyifa que el rescat del pla de pensions sigui considerat rendiment del treball, ja que estem jubilats, a més aquests diners ja van cotitzar a l´IRPF a través de la nòmina, de manera que això suposa pagar dues vegades pels mateixos diners. Potser s´hauria de considerar un compte d´estalvi.

Jo demanaria als polítics que deixin de canviar noms de car­rers i de discutir diferències polítiques i mirin de solucionar temes com aquest, o el de les pensions, l´impost de successions etc. Que afecten l´economia de més de vuit milions de pensionistes, en definitiva els pensionistes haurien d´estar exempts de l´IRPF, per haver cotitzat ja durant la seva etapa laboral.

Agraïment

Narcís Dalmau Carolà girona

Em dic Narcís Dalmau i vaig ingressar a l´hospital Josep Trueta el dia 27 de març. Vaig estar-m´hi fins al 14 d´abril. Des de la primera persona que em va atendre al servei d´urgències fins a l´última que em va donar l´alta, vaig rebre un tracte excel·lent. Voldria destacar l´atenció rebuda a la planta de traumatologia i també la de digestiu, on vaig passar més temps. Tots ells van tenir cura de mi, procurant pel meu benestar en tot moment. Agraeixo de tot cor, i especialment a la Dra. Carme Lòpez, el tracte que vaig rebre, i la seva gran professionalitat.

Gràcies a tots ells.

Pàrquing a La Copa

Miguel Jurado Rincón Girona

Em dirigeixo al grup de govern de l´Ajuntament de Girona, sobre això de posar dos euros de ­pagament al pàrquing de La Copa.

Quan entrarà a governar un grup que pensi a ajudar el poble, no a fotre, que és l´únic que saben? Un ple, un cap pensant (avorrit) i zas! posem aquesta taxa, col·loquem un impost inventat etc., etc. i fins al proper ple. Només cal que ens abaixem els pantalons. I que ens posin també un impost. Quina perla de regidor urbanístic tenim, quina oposició... Doncs, res, gaudeixin ­ajudant els seus votants i els que no els voten. Sou tots una colla de paràsits ben pagats.

Risc de pobresa

Jesús Domingo Martínez girona

Les dades ofertes per l´Enquesta de condicions de vida de l´Institut Nacional d´Estadística confirmen algunes percepcions comunes sobre la incidència de la marxa de l´economia en la vida dels espanyols. Al mateix temps que l´ingrés mitjà de les llars augmenta per primer cop des de 2009, el risc d´exclusió d´un de cada de tres espanyols es manté estable. Aquest risc de pobresa afecta el 22% dels ciutadans. Cal tenir en compte que s´ha reduït la situació d´extrema pobresa, però els índexs segueixen sent alts i superen la mitjana europea.