Veient el darrer anunci del macroprojecte que ara diuen que va de debò al costat de Port Aventura hom té la sensació de veure una pel·lícula que ja ha vist. De fet ja he perdut el compte de les vegades que he sentit que la costa tarragonina seria el destí de la inversió més gran que mai ha vist Catalunya i dels múltiples complexos que s'hi faran vinculats a l'oci, als congressos i al joc. Per això, costa de creure que ara el Hard Rock Entertainment World vagi de debò, perquè després de tantes falses expectatives i de tants Barcelona World fracassats hom té la sensació que en alguns sectors vendre fum és relativament fàcil i que no costa gens inflar les xifres per donar-los una magnitud que potser al final, si és que es fa, seran la meitat de la meitat.

Entre altres coses, i per ser seriosos, potser caldria començar per aclarir quina massa crítica de clients necessitarien uns complexos d'aquesta mena per poder funcionar i ser rendibles i si realment ara o a mitjà termini Catalunya té a l'abast aconseguir aquesta massa crítica de clients. Parlem de la inversió, dels immensos equipaments que es construiran, de si seran els més grans, els més amplis o els més llargs d'Europa o del món, parlem dels llocs de treball que es crearan, parlem de les grans multinacionals que hi ha al darrere però en cap cas parlem de com s'aconseguiran els milions de visitants, que ara no hi són i que per una estranya vareta màgica apareixeran de cop i volta per donar vida al que ara és només un dibuixet.

No deurà ser que ens hem deixat endur per la frivolitat, per la pressa de fer creure que realment ens ha tocat la loteria i que mig món és torna boig per anar a Tarragona a gastar milions d'euros en inversions... O potser, i és el que jo crec, no deu ser que tenim pressa per treure rendiment d'uns terrenys que no tenien cap valor i que algú vol revaloritzar sigui com sigui?