Ànims! Barcelona

Lluís Torner i Callicó girona

Aquells que, bé sigui per l´edat o per altres motius, no estem introduïts en les xarxes socials, aprofitant la possibilitat que ens ofereixen els diaris, a través de la secció de «Cartes al director» voldríem manifestar la nostra solidaritat envers tota la gent que ha patit aquest brutal atac gihadista, tant els que tenen amics o familiars que han perdut la vida, com del que han resultat ferits; i per descomptat, també, amb tots i cadascun dels barcelonins, que han vist greument afectada la seva seguretat i el seu equilibri emocional, i els desitgem que treguin forces de flaquesa i molt d´ànims per mantenir la serenitat i no deixar-se vèncer per aquesta gent, que no tenen cap fre per fer mal i provocar por i malestar.

El que fora bo és que el col·lectiu de gent vinguda d´aquells països, que conviu pacíficament entre nosaltres, també donessin mostres de rebuig, de la brutal acció, i de solidaritat envers els que n´han patit les conseqüències. Això diria molt al seu favor.

Vagin doncs els nostres millors desitjos per a tota la gent afectada.

Consternats per l´atemptat

Rahal Hoummi olot

La Comunitat Islàmica de la Garrotxa ens sentim profundament consternats pels atemptats que han tingut lloc el 17 d´agost, a la Rambla de Barcelona. En primer lloc, volem expressar el nostre sincer condol a totes les víctimes i als seus familiars.

En segon lloc, com ja vam indicar el 29 de març de 2016, després dels atemptats de Bèlgica; creiem que estem davant de la propagació d´una ideologia er­rò­nia no pertanyent a l´Islam, que nosaltres, els musulmans, som els primers que hem de combatre, sensibilitzant i ensenyant els autèntics valors de l´Islam: la pau i la convivència. La gent que professa aquesta ideologia no tenen lloc a la nostra comunitat, és per això que no ens cansarem d´expressar el nostre màxim rebuig envers aquests actes terroristes que sembren terror, odi i volen pertorbar la bona convivència.

Finalment, afegim que no ens tremolarà el pols a l´hora de denunciar qualsevol acte o indici de radicalització.

La caça

SALVADOR FONT VINYES GIRONA

En el diari del dia 16 d´agost es publica un escrit, amb fotografia inclosa, anunciant que està oberta l´anomenada mitja veda de caça.

És desolador comprovar que en la nostra evolució fins avui, d´això que en diem espècie humana, existeixen associacions de mentalitats que autoritzin i practiquin la matança d´éssers vius per plaer, quan en realitat és un primitivisme propi dels neandertals, que ho feien per sobreviure.

El pagès no està content quan li aixafen la userda (està prohibit ja que és un cultiu), destrueixen la fruita i el gira-sol, entre altres, i contaminen la terra per sempre amb el mortifer plom. Algunes aus mengen perdigons i també moren.

Puc afegir amb coneixement les milionàries pèrdues i perjudicis originats per les avaries en els cables telefònics, farcits de perdigonades que deixen milers d´usuaris sense servei, incomunicats.

Alguns van a caçar amagats dintre el cotxe ja la nit abans, esperant l´albada sota les arbredes, han de ser els primers a disparar. Alguns donen les tórtores caçades als gossos perquè no les volen plomar. Les guatlles estan pràcticament exterminades i en l´escrit abans esmentat, diu que s´autoritza la caça de 20 per caçador, quan no hi són en tot el terme municipal de cap poble.

La fotografia abans esmentada és la presència d´un primitiu amb escopeta, situat al mig de la userda, al fons un camp d´arbres fruiters i el Montgrí de testimoni.

Pobre Empordà, quina pena.