El Comité de Competición de la Federación Española de Fútbol (FEF) ha obert un expedient disciplinari de caràcter extraordinari contra el Reus Deportiu, amb motiu de l´exhibició d´una se­nyera i dels crits independentistes abans i durant el partit contra el CA Osasuna, el propassat 23 de setembre. L´obertura de l´expedient la fa el president del Comité de Competición, Francisco Rubio, reconegut anticatalanista i autor de tuits molt polèmics contra els independentistes, com ara un en el qual deia que, «Gracias al 1-0, algunos ya saben lo que es un colegio. Ya solo queda que sepan qué es el gel, el champú, la democracia y el respeto a la ley». El Barça va fer una protesta a la FEF que no ha servit de res i l´individu ha pogut continuar amb la seva «croada».

Segons aquest senyor, l´expedient extraordinari al Reus era perquè l´actitud del Club pot incórrer en una conducta «de violència, racisme, xenofòbia o intolerància». Per petar-se de riure, si no fos per la pena que desperta un tarannà tan injust com irracional. Un detall final: és il·legal mostrar una bandera legalment constitucional? La senyera tenia 85 metres de llargada i 12 d´amplada. Una «passada», sí, però per la qual els únics que podrien queixar-se serien els espectadors a qui s´impedia la visió del partit per la qual havien pagat una entrada.

No cal dir la sorpresa dels reusencs en rebre l´expedient, ja que l´àrbitre, Juan Antonio Fernández Marín, psicòleg, polèmic en els 11 anys que va estar a Primera Divisió pel seu partidisme madrileny -va expulsar un jugador del Madrid i 5 del Barça-, no havia fet cap referència en l´acta del partit ni a la senyera ni als crits del públic. El 155, al futbol.