02 de novembre de 2016
02.11.2016

L'Hospital Josep Trueta de Girona ha fet un 9% més d'intervencions de cirurgia oncològica

L'hospital gironí es situa com el segon hospital del país, per darrere només de l'Hospital de Bellvitge per la complexitat dels procediments de cirurgia oncològica que s'hi realitzen gràcies als avenços en diferents tècniques

02.11.2016 | 19:07

L'Hospital Josep Trueta de Girona ha fet un 9% més d'intervencions de cirurgia oncològica. Concretament, s'ha passat de les 1.258 fetes l'any passat a les 1.371 del mateix període d'enguany. L'activitat recollida de setembre de 2015 a setembre de 2016 també reflecteix el creixement de l'índex de complexitat de les intervencions, cosa que situa l'hospital gironí com el segon centre de l'ICS amb més complexitat, per darrere només de l'Hospital de Bellvitge. Això es deu als avenços en diferents tècniques i a l'eficàcia dels programes de detecció precoç del càncer.

El tractament quirúrgic dels processos oncològics en aquest centre referent es realitza sota l'avaluació del Comitè de Tumors i en l'entorn d'un equip multidisciplinari, format per professionals d'especialitats diverses, com són cirurgia oncològica, oncologia mèdica, radiologia, anatomia patològica, anestesiologia i infermeria.

A banda de la cirurgia oncològica complexa (de càncer d'esòfag, bronquis i pulmó, fetge, estómac, pàncrees, recte i sistema nerviós central), el Trueta també és el centre de referència del territori de Girona en alguns serveis de terciarisme, com ara la cirurgia cardíaca i valvular, i en la realització de cateterismes cardíacs, radiologia intervencionista i cirurgia vascular.

Un 3% més d'operacions

En termes generals, de gener a setembre d'aquest any, ja s'han realitzat al Trueta 8.045 operacions, mentre que en el mateix període de l'any passat se'n van fer 7.789, la qual cosa representa un augment del 3,2%. El setembre ha estat el mes en què s'han incrementat més. S'ha passat de les 708 operacions fetes l'any passat a les 821 d'enguany, 153 de les quals són de cirurgia oncològica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook